El Villareal firmava aquesta setmana de forma contundent el seu pas a quarts de final de la Champions League tretze anys després de la seva primera incursió en aquesta fase del campionat. El 'submarí groc' se suma així al Reial Madrid i a l'Atlètic de Madrid, sent els tres equips espanyols que continuen avançant en la competició europea de més prestigi, deixant fora a clubs com la Juventus, el PSG o al Manchester United, que compten amb jugadors com Vlahovic, Neymar, Messi o Cristiano Ronaldo i que ja no podran sumar el trofeu europeu al seu palmarès aquest any.

Això suposa una demostració de força dels equips de LaLiga davant d'aquells que veien en la marxa de certs jugadors una estocada mortal al campionat nacional. La realitat és que ara mateix a la Champions hi ha el mateix nombre d'equips espanyols que de representants de la Premier League, superant així els clubs de les altres lligues europees, la qual cosa situa Espanya en l'elit mundial del futbol.

Aquesta presència espanyola en el panorama europeu, incloent un club modest com el Villareal que ha tractat de tu a tu els millors equips de futbol mundial al seu propi estadi, posa de manifest la necessitat de continuar comptant amb tota mena d'equips en competicions internacionals, ja que afegeix emoció a l'esport i suma tota mena d'aficionats en el seu seguiment fins a les fases finals.

Per això, hi ha els qui opinen que propostes elitistes com la de la Superlliga es queden sense fonament davant de l'evidència que competicions inclusives milloren l'espectacle i la rendibilitat per a equips i organitzacions nacionals i internacionals.

Prova de la importància que té aquesta fita per part dels clubs espanyols a la Lliga de Campions és la immediata conseqüència que ha patit la Juventus després de la seva eliminació, ja que després del seu adeu a la competició europea la seva cotització ha caigut un 7% en borsa, a més de l'impacte en la seva competitivitat a nivell domèstic on les seves possibilitats de lideratge són remotes actualment. A Espanya, LaLiga va formalitzar aquest any LaLiga Impuls, un hòlding a través del qual es gestionarà l'acord amb el fons d'inversió CVC, que ja ha transferit els primers 698 milions procedents de l'esmentat acord, que suposen el 35% dels 1.994 milions d'euros previstos.

Aquest acord permetrà als clubs de LaLiga escometre els projectes necessaris per garantir el creixement global tots ells, ja que es comprometen a destinar, almenys, un 70% dels recursos a inversions en infraestructura, desenvolupament internacional, desenvolupament de marca i producte, incorporació de talent, estratègia de comunicació, pla d'innovació i tecnologia i pla de desenvolupament de continguts en plataformes digitals i xarxes socials.