El Barça, vigent campió de la UEFA Youth League, no estarà a la final per revalidar el títol, després de caure contra el Chelsea en la tanda de penals d'un partit que els blaugranes guanyaven per 2-1 fins al minut 85.

Miranda ha tingut la primera gran ocasió als tres minuts de partit, però Ziger ha respost amb una gran parada. Els pupils de Denis Silva han sortit disposats a posar setge a la porteria londinenca, fins que s'han espantat per una pilota que, completat el primer quart d'hora, Tenas ha hagut de treure dels mateixos peus de Redan quan ja l'encarava.

Aquesta jugada ha animat el Chelsea a pressionar més amunt i tenir més la pilota. Empesos per aquesta estratègia, els anglesos han obligat Miranda a treure un cop de cap sota pals. Però en la jugada següent el Barça ha respost amb el seu orgull de campió.

Monchu ha arrencat una bella acció amb una ruleta en tres quarts de camp i ha habilitat De la Fuente, enganxat a la banda. L'extrem ha fet seure el seu igual i ha fet la passada de la mort perquè Ansu rematés des de dins l'àrea petita. Gol blaugrana als vint minuts.

El Chelsea no s'ha acovardit malgrat encaixar, i no ha trigat en tornar a provar Tenas, en un llançament de falta. El 'blues' no s'han acostat molt més al marc català, però sí que han mostrat intenció.

Malgrat això, abans del descans encara ha disposat el Barça de dos bons cops de cap per doblar el seu avantatge: un a càrrec del veneçolà Marqués i un altre en l'afegit a càrrec de Miranda.

El segon temps, no obstant això, ha estat un monòleg del Chelsea. Els anglesos han tornat del vestidor amb l'objectiu de fer un pas endavant en la pressió per boleiar la situació. I el seu atreviment ha tingut premi: en el minut 66, Tenas ha perdut una pilota amb el peu i McCormick ha empatat a porta buida.

Ha reaccionat el Barça als tres minuts, amb un nou gol d'Ansu en recollir un mal rebuig de Ziger, però ha estat un miratge. Els londinencs ha aconseguit el control de l'esfèric, han carregat constantment l'àrea blaugrana i han trobat l'empat el 85 mitjançant Brown.

El Barça ha volgut servir-se d'èpica per evitar els penals, com ja va fer en els quarts de final, quan va marcar en l'últim minut, però aquesta vegada l'última ocasió de Miranda l'ha tallat Ziger.

La tanda de penals ha tingut un altre desenllaç cruel. Després d'avançar-se, els homes de Silva han vist com una fallada de González glopejava el seu avantatge en el quart penal del Barça. I ja en la mort sobtada, Miranda no ha encertat amb el llançament definitiu.