El Barça guanya en el debut de la Lliga Santander davant de l'Alabès. Els blaugrana han superat al rival amb una gran actuació de Leo Messi. La sortida de Philippe Coutinho a la mitja part ha accelerat les idees al mig del camp i ha canviat el partit.

1x1 del Barça

1x1 Ter Stegen Marc-André Ter Stegen
Espectador
L'Alabès no li ha exigit absolutament res a la porteria. Amb els peus, com és habitual, més que correcte. Ha estat un defensa lliure on desfogar la pressió del rival. Un toc subtil i arriscat aturant un contracop ha delitat a la grada del Camp Nou.
1x1 Nélson Semedo Nélson Semedo
Àgil
Amb Sergi Roberto al mig del camp ha tingut la oportunitat de ser titular. Veloç en atac i rapidíssim a l'hora de corregir alguna acció defensiva. Un soci a la línia de fons. Ha marxat substituït a la mitja part.
1x1 Gerard Piqué Gerard Piqué
Atent
Sense cap error. Avui amb menys excursions de les habituals i concentradíssim en defensa. Ha tingut una oportunitat claríssima en el refús d'una falta similar a la de la final de la Supercopa. Al final s'ha quedat sense el premi del gol.
1x1 Samuel Umtiti Samuel Umtiti
Mur
Umtiti és un dels principals actius d'aquest Barça. El francès ha hagut d'actuar poc. Quan ho ha fet, impecable, valent i impossible de superar per cap dels atacants de l'Alabès. La sortida de pilota, perfecta. Un defensa total.
1x1 Jordi Alba Jordi Alba
Complidor
Jordi Alba no és dels que falla. El lateral esquerre ha estat correcte tant en atac com en defensa. Un motor. Arribava a la línia de fons i a la següent jugada tapava Ibai al contracop. El Jordi Alba de sempre.
1x1 Sergio Busquets Sergio Busquets
Defensa
Si Busquets desapareix, el Barça ho nota. Avui només ha aparegut en defensa. La construcció de joc ha estat per a Rakitic i Messi a la primera part, i per a Cotuinho i Arthur a la segona.
1x1 Ivan Rakitic Ivan Rakitic
Treballador
El treball de Rakitic és indiscutible. Menys visible que en d'altres partits, però fent la feina bruta durant els noranta minuts. De tot allò que no es veu, que no crida l'atenció, i sovint no es valora, se n'encarrega el migcampista croat.
1x1 Sergi Roberto Sergi Roberto

Desacostumat

Ha començat el partit d'interior i descol·locat. Acostumat a ser lateral dret, no ha acabat de trobar la posició. A la segona part, ha tornat a ser el que era. El Sergi Roberto de sempre. Progrés per la banda i la tranquil·litat que li falta a Semedo a l'hora de jugar la pilota.
1x1 Dembélé Ousmane Dembélé
Insistent
Líder a la primera part. Ha volgut ser el protagonista en atac i ho ha aconseguit fins que ha arribat Messi. Moviments, retalls, rapidesa, ruptura, però falta d'encert en els últims metres i en la rematada.
1x1 Leo Messi Leo Messi
Solucionador
Ha hagut d'aparèixer per solucionar el partit. Un llançament de falta dels que ens va ensenyar Ronaldinho, dues pilotes al pal, i un gol més als últims minuts ha estat el menys important. Passador, mogut, combinador i imparable durant tot el partit. A la primera part volia combinar, i ho ha fet. A la segona, marcar, i ha aconseguit dues dianes.
1x1 Luis Suárez Luis Suárez
Actiu

Ha pressionat, ha persistit i ha molestat la sortida de pilota rival com sempre. Ha baixat pilotes, ha xutat i ho ha provat en atac, però s'ha trobat davant d'un Pacheco immens.

1x1 Coutinho Philippe Coutinho
Golejador
Ha entrat al descans amb l'objectiu d'agilitzar la circulació de pilota. No només ha aconseguit això, sinó que ha protagonitzat la seva jugada per excel·lència per convertir el 2-0 i sentenciar el partit. Ha celebrat amb ràbia el gol reclamant la titularitat en aquest Barça.
1x1 Arthur Melo Arthur Melo
Agitador
La carta que guarda el Barça al mig del camp. Un brasiler que sembla que s'hagi format a la Masia. Es mou entre línies i llegeix el joc del Barça com un més. Avui, amb Messi al camp, ha agitat a la mitja de l'Alabès. Bones prestacions ens els pocs minuts que ha disputat.
1x1 Arturo Vidal Arturo Vidal
Reconegut
L'ovació de la nit al Camp Nou. El soci sap que s'ha fitxat un jugador amb experiència, amb caràcter dins del camp i que apunta a ser important dins de la plantilla. Avui no ha tingut gaires minuts per demostrar el futbolista que és.