El sindicat UGT ha condemnat en una piulada la "sentència injusta" contra els líders independentistes, amb una menció per la situació de la seva exconsellera Dolors Bassa, que va ser secretària general del sindicat a Girona entre 2008 i 2015. "Una sentència injusta que condemna la nostra companya Dolors Bassa a una presó injustificable. Des de la UGT no pararem de reivindicar i treballar per la teva llibertat", ha indicat el sindicat.

En un comunicat, la UGT ha dit que en els seus 130 anys d'història ha "coexistit en règims polítics de tota classe i ha encapçalat tota mena de lluites històriques" i que la condemna d'aquest dilluns "empitjora i retarda una solució política".

La sentència, segons el sindicat, "afecta també drets socials i democràtics, no només de les persones afectades per la sentència". "Significa la culminació de la judicialització d'un conflicte polític", lamenta el sindicat, que expressa el seu "desacord" amb la decisió judicial.

"La judicialització del procés ha provocat que es posin novament en qüestió els drets i llibertats d’expressió i de manifestació i, per tant, els drets pels quals hem lluitat tants anys des del nostre sindicat", ha indicat UGT. Segons la UGT, la sentència suposa una "retallada del dret de manifestació", que avisa que "ve de lluny".

Amb tot, el sindicat demana "construir aliances i tendir ponts per trobar una solució política a Catalunya" que "impedeix que hi hagi normalitat política". "Demanem diàleg i negociació al conjunt de partits", afirma el sindicat. En el comunicat, la UGT demana a la ciutadania que la resposta a la sentència "sigui el més àmplia possible, massiva, unitària i pacífica".