LaLiga va presentar aquest dilluns els seus resultats anuals en els quals consolida la recuperació econòmica del futbol professional després de la pandèmia, registrant un 15% d'increment d'ingressos en la temporada 22/23 respecte a la temporada passada, i sumant 5.000 milions en facturació d'Ingressos Totals Recurrents.
LaLiga, que és l'únic campionat nacional europeu que presenta dades econòmiques de forma tan detallada, destaca al seu informe "la intensitat inversora", "la robustesa i "la solvència financera" de la patronal del futbol espanyol.

En aquest sentit, les xifres presentades exposen un "rècord en els ingressos comercials (+28,6%) a causa de les millores en l'explotació comercial", i es posa el focus en el significatiu augment de facturació en els dies de partit, un 36,9%, "gràcies al rècord històric d'assistència als estadis", segons un comunicat emès per LaLiga. En números, s'ha passat "per primera vegada els 15 milions d'espectadors i una ocupació mitjana del 72%" la passada temporada.

Així mateix, en ingressos comercials LaLiga sobrepassa "els mil milions d'ingressos (1.198 milions d'euros), i manté "unes perspectives molt positives també per a la temporada 23-24 per la maduresa de l'expansió comercial i la creixent assistència als estadis".

LaLiga també comptabilitza un "rècord en inversions per al creixement futur per part dels clubs gràcies en part a LaLiga Impuls/CVC", i inclou altres "iniciatives particulars" dels clubs, mentre que en termes de deute "es manté estable i controlada (en nivells prepandèmia)", amb la previsió de què "l'elevada solvència financera de la competició", l'organització vaticina "que la facturació recurrent dels clubs continuarà creixent de manera saludable en pròximes temporades".

En el comunicat, es remarca també que si als Ingressos Totals Recurrents, se li afegeixen "els derivats de les operacions corporatives extraordinàries realitzades en la temporada 22/23, la magnitud d'Ingressos Totals assoleix els 5.698 milions (+18% davant la temporada 21/22)". D'altra banda, les dades reflecteixen que, tenint en compte l'Ebitda, l'Ebit i el net, "els resultats milloren, encara que sent una mica inferiors a prepandèmia per la menor activitat de traspassos".

En l'apartat de traspassos, els clubs "tornen a créixer amb una recuperació progressiva de +69% respecte a la temporada 21/22, tot i que encara roman en nivells inferiors a les temporada prepandèmia, una pauta compartida amb la resta de les competicions de referència". Tanmateix, encara que la facturació i activitat per traspassos encara està en números inferiors a la temporada prèvia de la pandèmia, el futbol professional està contenint la caiguda en aquest àmbit i aconseguint ingressos recurrents per altres vies, la qual cosa repercuteix en "una estabilitat més gran". Igualment, "la recuperació d'aquesta partida serà lenta a causa de la pressió regulatòria sobre els clubs anglesos, que amb la creació de l'òrgan supervisor dependent del govern britànic, comença a tenir efectes en forma de sancions i menor volum de traspassos."

Els costos salarials és un altre dels paràmetres que LaLiga assenyala com a "estable" i ressalta "uns costos salarials, incloent amortitzacions per traspassos, de 3.000 milions d'euros en la temporada 22/23, i amb una ràtio sobre ingressos molt propera al llindar del 70% que exigirà la normativa d'UEFA a partir de la T 25/26".

LaLiga conclou que "els clubs es troben en un moment històric quant a les inversions per al creixement i en infraestructures, principalment gràcies als projectes derivats de LaLiga Impuls/CVC i la remodelació de l'Estadi Santiago Bernabéu. Per a la temporada 23/24 s'uniran les inversions en el Spotify Camp Nou".

Finalment, la patronal del futbol espanyol estima que aquestes dades "reforcen la correcta estratègia de sostenibilitat financera de LaLiga, i amb una forta solvència gràcies als resultats positius i el suport dels accionistes en forma d'ampliacions de capital, que eleven l''equity ràtio' fins al 14,3% (23,4% amb LaLiga Impuls/CVC), i tot això acompanyat d'una gran competitivitat esportiva avalada pels èxits esportius i amb unes previsions positives de resultats i solvència per a temporades venidores".