L’aposta de l’HBO per aquest estiu

Va haver-hi una època en que cada nova estrena de l’HBO significava una obra mestra catòdica. D’això no fa tant, però, amb Vinyl com a màxim exponent del seu declivi, sembla que la cadena nord-americana ha perdut l’instint per produir incunables de la ficció televisiva, havent-se d’agafar a una Joc de Trons, que tampoc és que hagi enlluernat en la seva darrera temporada, per reclamar la seva hegemonia. 

Ara totes les apostes del canal passen per The Night Of, remake de la britànica Criminal Justice, que en la seva adaptació ianqui compta com a creadors amb Steven Zaillian (guionista d'American Gangster, Gangs of New York, Hannibal) i l’escriptor Richard Price (autor de novel·les tan recomanables com The Wanderers, Clockers i Lush Life, i guionista de The Wire... no-hase-falta-desir-nada-más). Com a prota, John Turturro. Si fos per noms, The Night Of hauria de ser una de les sèries de la temporada.   

L'advocat novaiorquès Jack Stone és l'encarregat de defensar a Nasir Khan, un jove estudiant d'ascendència pakistanesa acusat d'assassinar una dona a l’Upper West Side. Un cas complex acompanyat de matisos culturals i polítics, història que aprofundeix en els mètodes d’investigació policial, els procediments legals i el sistema de justícia penal dels Estats Units i les condicions de vida a la presó a Rikers Island, penal on els acusats de crims greus esperen a ser jutjats. 

Minisèrie de vuit capítols. Als Estats Units es va estrenar el 10 de juliol passat. Sense data d’emissió prevista a casa nostra, podria ser un dels títols que HBO es guarda a la màniga per al seu imminent desembarcament a Espanya. 

T’agradarà si t’agraden:

-Show Me a Hero

-The Wire

-Treme