L'Ibex s'apropa a la seva òrbita de normalitat, xifrada en 8.500 punts, alhora que l'evolució de les economies tendeix a recuperar l'estabilitat. Avui, el Banc d'Anglaterra ha baixat un quart de punt els tipus d'interès, i ha afegit que encara no ha descartat tornar a aprovar noves retallades si és necessari. El temor d'una recessió és a la Gran Bretanya, igual com en altres coordenades, el motor que imposa el realisme més enllà de les projeccions de les borses o fins i tot de les propostes dels bancs centrals.

Demà surt la dada d'atur als EUA i avui les peticions de subsidis d'atur han ascendit a 269.000 formularis, la qual cosa indica que el seu mercat de treball està activat. Bank of America Merrill Lynch ha incrementat les seves previsions de creixement de l'economia americana, però d'ara endavant qualsevol biaix orientat al triomfalisme està rebutjat. S'hi va pas a pas.

A Europa, el sector financer i energètic han estat els impulsors de les alces del mercat després d'haver retrocedit dies abans de forma violenta. Als EUA, el preu del petroli continua pujant, amb la Texas a 40,62 dòlars.

L'Ibex ha evolucionat més positivament que l'Eurostoxx gràcies a les notícies d'un acord previ entre el PP i Ciutadans de cara a l'ajustament de la despesa i dels pròxims pressupostos, la qual cosa permet avançar cap a una estabilitat més gran.

En paral·lel, el preu dels habitatges a Espanya ha pujat un 0,3% al juliol, mostrant una recuperació en l'any de l'1,5%. L'immobiliari és una alternativa que a Espanya resulta més familiar que l'or.

Ara tothom sospesa la terra que trepitja. És l'última nova normalitat.