El mercat ha entrat en un nou cicle després de l'anunci alemany d'un pla de rellançament fiscal de 270.000 milions d'euros fins a 2030. Les borses han reaccionat a favor del gir macroeconòmic que ha fet Alemanya i s'han reorientat a l'alça quan s'encaminaven a una correcció perillosa. Així, avui l'Ibex i l'Eurostoxx han pujat en l'obertura un 0,7%.

Ja ahir, el Dow Jones va avançar al tancament un 0,23% després de set dies consecutius de caigudes. Avui el Nikkei ha pujat un 1,07% després d'una sessió molt volàtil a causa de les fluctuacions del ien. Estem en presència d'un reposicionament a l'alça del dòlar després de sessions en què les cases de canvis percebien una estratègia de fer caure la moneda americana per part de la Reserva Federal. L'euro està baixant a 1,1138 dòlars.

Dins de la mateixa línia de recomposició, el petroli va pujar ahir més d'un 3% i avui el Brent se situa en 43,28 dòlars encara que les reserves de cru han augmentat en 1,4 milions de barrils diaris.

A Europa, el Banc d'Anglaterra pren decisions avui de política monetària. S'espera que baixi un 0,25% els tipus d'interès en vista del risc que la Gran Bretanya s'encamini cap a una recessió. Les previsions són que en el tercer trimestre l'economia britànica es contregui un 0,4%.

Jens Weidmann, president del Bundesbank i membre del consell del BCE, ha advertit que la política de comprar cada vegada més bons de països amb deute creixent sortiria del mandat del Banc Central Europeu.

Després del rebot de la banca europea ahir, s'espera quina serà la seva evolució avui. Moody's ha rebaixat la perspectiva de la banca espanyola, però hi pot haver una reconsideració en canviar les perspectives futures i millorar la visibilitat del seu negoci, que pot començar a no estar tan basat en tipus d'interès ultrabaixos.

A Wall Street, on la companyia d'automòbils futurista Tesla, propietat d'Elon Musk, va mostrar unes pèrdues de 575 milions de dòlars en el segon trimestre, els futurs del S&P estan plans, però de segur que l'índex es mourà.