L'Ibex ha arrencat amb força el mes amb una alça del 0,6% en els primers moviments, per sobre dels 0,4% assolits per l'Eurostoxx. Avui és un dia que ve marcat per l'economia real, amb dades basades en PMIs o enquestes realitzades sobre gestors de compra, encara que la incògnita sobre el binomi ocupació/tipus d'interès als EUA continuarà flotant sobre els parquets.

Al Japó, on el PMI ha quedat en 49,5 punts a l'agost, a prop de la barrera d'expansió fixada en els 50 punts, el Nikkei ha pujat un 0,23% gràcies al descens del ien i una alça del 3,1% en la inversió de capital entre abril i juny. El PMI de la Xina n'ha ascendit 50,4, que revela una activitat industrial a l'alça.

Al Brasil, el Senat va posar fi a la carrera política de Dilma Rousseff i a l'hegemonia del Partit dels Treballadors. El seu successor, Michel Temer, ha promès reconciliació però haurà de fer el dèficit públic el més elevat de la història del país. Un mal precedent per a uns BRICS tocats per les matèries primeres. El petróleo Brent es manté en 47,04 dòlars després d'un fort replegament dimecres en vista de forts inventaris als EUA.

A Espanya caldrà esperar el 25 de setembre per saber si se'n va a unes terceres eleccions una vegada aclarida la situació al País Basc i Galícia. El dèficit de l'Estat va pujar un 18,6% fins al juliol, representant el 2,66% del PIB. La Seguretat Social va mostrar un dèficit de 5.721 milions d'euros.

A Wall Strreet, on ahir el Dow Jones va tancar amb un descens del 0,29%, es percep una creixent sensació que l'alça de tipus serà abans que després. Allà també es coneixeran avui el PMI i l'evolució dels costos laborals. Els futurs del S&P pugen un 0,20%. Veurem si el setembre continua sent el mes preferit a Nova York.