En l'última jornada del mes d'agost, l'Ibex ha obert pla en espera de les múltiples dades macros que es presentaran, tot i que es percep un biaix a la baixa. Les borses europees mantenen tanmateix el rang amb l'atenció centrada en l'evolució de l'ocupació divendres als EUA, que poden ser bastant determinants de cara a les decisions de la Reserva Federal sobre tipus d'interès.
La pujada del dòlar que aquest escenari implica ha permès al Nikkei pujar un 0,97%, malgrat que la producció industrial al Japó s'estanqués al juliol, accentuant el ritme de contracció. El descens del ien, que s'intercanvia a 102,96 per dòlar, va permetre l'alça de l'índex.
A Alemanya, on s'estudia la possibilitat que el Deutsche Bank fusioni el Commezbank, es coneixerà la taxa d'atur mentre les vendes minoristes han millorat un 1,7% el juliol davant un 0,5% esperat.
En el conjunt de l'eurozona es coneixerà també la taxa d'atur, juntament amb la inflació a l'agost. No s'esperen grans sorpreses en ambdós fronts.
En l'Ibex es comenta la decisió de Gamesa i Siemens de rebutjar per insuficient l'oferta de General Electric per l'eòlica francesa Adwen. També hi haurà dades sobre el dèficit pressupostari de l'Estat central i la balança per compte corrent. L'euro continua perdent posicions i es canvia per 1,1144 dòlars.
El Brent ha retrocedit fins a 48,35 dòlars encara que l'Iraq hagi dit que dóna suport a la congelació de la producció de cru. Als EUA se sabrà el nivell d'inventaris de petroli i sortiran xifres d'ADP sobre l'evolució de l'ocupació privada.
La multa d'Europa a Apple s'ha vist als EUA com un intent d'endinsar-se en el conflicte de relacions que s'ha obert amb els seriosos dubtes sobre el futur de l'acord comercial TTIP. Ara bé, la CNN Money ha revelat que Apple ha pagat un 0,005% d'impostos sobre els seus beneficis globals. Hi ha molts interessos en joc.