Després de tancar la passada tanda amb una pujada de l'1,85%, l'Ibex ha obert aquesta setmana amb un descens del 0,52% en espera del que el BCE decideixi dijous sobre el manteniment de la seva política monetària expansiva.

El Nikkei ha aconseguit una alça del 0,26% gràcies a una millora de la confiança del sector manufacturer, dins d'un comportament mixt de les borses asiàtiques. Als EUA també sortiran dades de confiança i evolució al sector manufacturer i industrial.

El Brent ha retrocedit a 51,90 dòlars en conèixer-se que els pressupostos de Rússia per als propers tres anys situen el preu del barril en 40 dòlars, o sigui més de 10 dòlars per sota del seu preu actual. Aquesta retallada en previsions suposa un senyal de la desconfiança que susciten els acords de la OPEP per congelar la producció.

Avui a Europa hi haurà dades sobre la inflació de setembre a la zona però l'atenció se centrarà en el que digui Mario Draghi sobre la compra de bons públics i privats (la QE). Moodys ha mantingut el ràting d'Espanya en Baa2 i el mercat espera que l'agència DBRS ratifiqui la qualificació de Portugal, amb la qual cosa s'aprecia una estabilitat més gran al mercat de deute. La intervenció del banc central es fa menys urgent.

A Wall Street, prop de 80-90 empreses presentaran resultats aquesta setmana després de produir-se divendres un cert rebot a la gran banca americana que va afavorir al sector financer en l'Ibex. Avui, el Bank of America, IBM i Netflix mostraran els seus comptes del tercer trimestre una vegada que Janet Yellen s'hagi mostrat acomodatícia davant de la possibilitat que l'economia es reescalfi. Els futurs del S&P retrocedeixen un 0,25%. El mercat sembla decantar-se per una pausa.