L'Ibex ha recuperat la quota dels 8.400 punts i l'Eurostox ho ha fet gairebé alhora, mentre el S&P de Wall Street es manté en guanys, encara que no se sap la durada d'aquest repunt que pot ser passatger. La volatilitat no ha desaparegut.

Els inversors estaven a la recerca d'un rebot i els ànims oferts la vigília pels caps de fila presents i passats de la Reserva Federal hi han ajudat, però el curiós de la sessió és que no s'ha pogut ocultar la por. De fet, els hedge funds continuen apostant en ferm per l'or, valor refugi en aquesta fase d'inflació per sota del nivell desitjat del 2%.

La pujada del preu del petroli ha estat el principal motor de la pujada, general amb el barril Texas enfilant-se un 5,5%, fins als 39,31 dòlars. La millora de les exportacions alemanyes també ha ajudat Europa encara que el dèficit públic a França no ha pujat al 5% o 5,2%, que tant inquieten aquí, sinó al 9,1% a finals de febrer. O sigui, com en l'època de ZP.

Les millors expectatives del cru van reanimar els emergents, que van sortint de la letargia pas a pas.

Però després ha arribat la dada d'inventaris a l'engròs dels EUA, que juguen un paper molt important en el PIB, mostrant un descens del 0,5%, al febrer, la qual cosa ha portat el banc JP Morgan a retallar la seva previsió de creixement de l'economia americana en el primer trimestre fins al 0,2%, davant el 0,7% previ. L'euro ha pujat a 1,14 dòlars.

Goldman Sachs s'ha pronunciat en la mateixa línia de pessimisme sumant a l'anterior la caiguda dels guanys que es veuran la setmana que ve quan les empreses que cotitzen a Wall Street comencin a presentar el que han fet en el trimestre passat. Encara que en part sigui atribuïble al sector de l'energia, podrien caure un 9,8%, segons dades de Bloomberg. Així que aprofitin aquest cap de setmana perquè a partir de dilluns les úniques dades positives probablement siguin les de l'elit de la Lliga BBVA.