L'Ibex ha mantingut la línia de pujada que ha mostrat en l'obertura, nivell, que també ha afectat la Borsa de Frankfurt que a l'Eurostoxx li ha costat mantenir probablement pel mal resultat electoral de Merkel al seu propi feu.

A hores d'ara, l'Ibex està curat d'espant i potser per això es va congratular en veure el Rei Felip VI instar al diàleg als partits polítics. Moody's va dir que l'economia espanyola patirà pel bloqueig que li impedeix formar govern, el que obliga a la pròrroga dels Pressupostos de 2016. No obstant això, l'Executiu pot aprovar un decret per a la revalorització de pensions i salaris públics, segons Funcas.

A més, l'evolució del sector serveis va emetre un senyal positiu al pujar a l'agost fins a 56 punts a l'índex de referència de Markit, firma que va agregar que les empreses ja són capaces de fixar preus en comptes d'haver d'adaptar-se a ells, la qual cosa suposa un gir important.

La confiança del consumidor o l'evolució dels serveis també van millorar a Europa, igual com les vendes minoristes. No obstant això, l'euro es va quedar a 1,1145 dòlars potser perquè dijous Draghi pot anunciar noves mesures d'estímul, encara que no semblin crucials.

Tancat Wall Street per dia festiu, l'atenció dels inversors es va desviar cap al G-20 celebrat a Hangzhou, on el president xinès, Xi Jin Ping, va ser més enllà de l'ortodòxia de la Reserva Federal en dir que el creixement no vindrà de la política monetària o fiscal, ja que ni la seva combinació no funciona, sinó de la innovació i la tecnologia.

En l'Ibex, Telefónica, després d'anunciar que traurà a borsa un 25% de Telxius per rebaixar l'endeutament, juntament amb Arcelor Mittal i Tècniques Reunides, van ser els valors estrelles gràcies que el Brent ha pujat a 48 dòlars després de les reunions entre Aràbia saudita i Rússia per parlar de la reducció de cru. Semblaria que ara que fa tanta calor, tot l'important es fa rere bambolines.