L'Ibex s'ha mogut al llarg de la sessió al tall de la navalla dels guanys fins a caure un 0,4%, mentre la dada de creixement de l'economia europea el 2016 ascendia a l'1,7%, davant l'1,6% de l'economia americana. El "Wall Street Journal" està ressaltant aquesta diferència mentre l'euro puja a 1,0787 dòlars. L'Eurostoxx tanmateix ha caigut en zona més profunda de pèrdues.

La inflació a la zona euro ha estat de l'1,9% al gener, davant l'1,1% de desembre mostrant que el binomi creixement-inflació s'està accelerant. A l'economia espanyola, amb un avanç del 3,2% del PIB el 2016 la inflació ha pujat un 3% el gener, pel petroli i els carburants. Les ratxes de fred sofertes aquest mes que deixem enrere ho notarem a les butxaques, si bé Guindos ha anunciat que s'aplicarà una desindexació dels preus amb l'IPC.

A l'Ibex, els bancs s'han col·locat durant la jornada a la graella de pujada, amb Caixabank, Sabadell, BBVA i Popular avançant a bon ritme, com Bankia, a què JP Morgan ha realçat el seu preu objectiu a 0,90 euros/dia, també ha gaudit del suport inversor, gràcies, entre altres coses, a les seves vendes a Portugal. I Telefònica, amb l'interès que mostra un fons sobirà sobre la seva filial Telxius, ha estat centre d'atenció als parquets electrònics.

A Wall Street, els resultats d'Exxon, els beneficis del qual han caigut un 51%, i de Pfizer, amb uns ingressos el 2016 un 3% més baixos, no han ajudat a remuntar el Dow Jones, que a mitja sessió queia un 0,73%. Per si faltés alguna cosa, Goldman Sachs ha dit que les borses europees pujaran aquest any el doble que les dels EUA.

Tot és ara molt fluid. Davant del risc de volatilitat, l'or -al qual tothom vol enterrar- ha pujat un 1,67%, fins a 1.212,80 dòlars. Aquests dies no se sap de quin costat caurà la moneda.