Els mercats no troben direcció i encara que enquadrats en marcs geogràfics comuns, es mouen en ordre dispers. Amb una finalitat no precisada: acabar la sessió més o menys com l'han iniciat.

Els bancs centrals estan embolicant la troca per frenar les borses, i aquestes, lluny de prendre nota, fan voltes. Avui, les notícies al voltant de Pfizer que ha comprat la firma fabricant de fàrmacs contra el càncer Medivation per 14.000 milions de dòlars, ha animat la sessió juntament amb l'acord del gegant de llavors Syngenta com Chemchina. Almenys hi ha senyals de vida.

Al contrari, les expectatives d'un acord per reduir la producció de petroli s'estan esvaint com ja havia anunciat el ministre d'Energia de Nigèria. Morgan Stanley ha assenyalat que cap país no vol reduir la seva quota de producció, i això fa molt difícil ajustar l'oferta. El cru Texas ha retrocedit un 2,18%, fins a 47,46 dòlars, mentre el Brent ha perdut la quota dels 50 dòlars.

A Europa, Volkswagen ha estat forçada a reduir la producció a Alemanya, on l'última enquesta ZEW sobre l'estat d'ànim d'empresaris i inversors mostra un clima molt fred.

Demà, el Tresor espera col·locar fins a 3.500 milions d'euros en lletres a 3 i 9 mesos. L'Ibex dóna voltes sobre si mateix sense recuperar els 8.500 punts. Bancs, com Caixabank, Sabadell, Santander i BBVA han millorat, així com IAG en caure el preu del petroli.

En Wall Street, el Dow Jones ha obert amb un descens del 0,2%, encara que després pot fluctuar com ha passat a Europa. El dòlar ha baixat i s'intercanvia a 1,1327 per euro. A Nova York, els traders, avorrits dels bancs centrals comenten que els gegants de la tech atresoren mig bilió de dòlars en cash quan el PIB americà és de 17,4 bilions. És a dir, que les estrelles dels mercats valen cada dia més però a l'hora d'invertir s'ho pensen dues vegades.