L'Ibex ja està en els 9.000 punts després d'una llarga travessia al desert, amb el retorn dels valors bancaris a l'actualitat viva. El moment del mercat els afavoreix després de patir un llarg càstig amb els tipus d'interès baixos. La resistència al dolor que han mantingut els està ajudant en aquest moment dolç.

El BCE no ha tocat els tipus i Mario Draghi s'ha mantingut en una línia de continuïtat sense reaccionar als moviments verbals de la Reserva Federal, si bé ha expressat la seva disposició a "estendre si és necessari" el període de compra de bons públics més enllà de març del 2017. Aquest comentari ha donat ales a una banca amb fortes tinences de deute sobirà en els balanços. Frankfurt ho entén.

A més, ha estat un bon dia per al Tresor, que ha col·locat deute a 50 anys per valor de 1.126 milions d'euros al 2,699%, signe de confiança, mentre posava al mercat uns altres 3.760 milions d'euros en bons més convencionals. La dada que un nou rècord d'exportacions ha reduït el dèficit comercial espanyol un 31,6% a l'agost també ha ajudat.

A l'Ibex, Bankinter, BBVA, Santander, Caixabank i Sabadell s'han endut el liderat de les pujades, juntament amb IAG, que ha gaudit d'una bona sessió gràcies als bons resultats de Lufthansa i al descens del preu del petroli. El tipus Texas ha retrocedit un 2% fins a 50,56 dòlars.

El Dow Jones baixava el pistó a mitja sessió acompanyant uns resultats de Microsoft que no han convençut del tot els inversors. No hi ha hagut un guanyador clar al debat Clinton-Trump, de la mateixa manera que no hi ha un signe nítid -positiu o negatiu- de l'evolució de la campanya de presentació de resultats a Wall Street. El resultat del conjunt és mixt. Sobre aquest escenari ressonen les trompetes més o menys sorolloses de cadascun. Draghi ha triat el bon to i la discreció.