L'Ibex ha avançat avui molt per sobre del conjunt de les borses globals, esperonat per l'expectativa que el BCE no apujarà els tipus d'interès, el risc més important per a la seva economia.

La inflació a Europa va caure cinc dècimes al març i es va situar en l'1,5%, respecte al 2% registrat el febrer, que allunya el temor de possibles mesures d'ajustament en la política monetària que es veuria obligat a aplicar Mario Draghi. Al seu torn, les matèries primeres han rebotat després del descens d'ahir provocat per la gran producció d'acer xinès.

Luis de Guindos ha assenyalat al seu torn que el creixement de l'economia espanyola superarà el 2017 el 2,5% previst inicialment. L'FMI ha situat aquesta previsió en el 2,6%.

A Wall Street, els resultats de Morgan Stanley, que va guanyar 1,930 milions de dòlars en el primer trimestre, un 70% més en termes interanuals, han animat el sector bancari.

De retruc, a l'Ibex, el Popular, amb el seu ral·li particular, Caixabank i Sabadell, juntament amb el Santander, han aconseguit fortes apreciacions, a les quals s'ha sumat ArcelorMittal, des de materials bàsics.

El petroli Texas ha pujat a 52,50 dòlars el barril mentre l'or baixava a 1.279,50 dòlars.

Després d'arrencar amb vents a favor, Wall Street oscil·lava a mitja sessió, amb descensos lleus del Dow Jones. Com assenyala Maurice Obstfield, economista en cap de l'FMI, tot el que es veu ara a la superfície, que en general sembla positiu, són coses a curt termini. Fa falta identificar "quin és el nou alè" que es perfila des del fons, aquesta és la qüestió.