L'Ibex ha començat el mes amb una alça de l'1%, igual com l'Eurostoxx, dins d'un clima de confiança basat en la convicció que els tipus d'interès continuaran molt baixos per una llarga temporada.

El Nikkei ha pujat un 0,40% encara que el sector manufacturer, mesurat pel PMI, es mantingui per sota, encara que no allunyat, dels nivells d'expansió. A la Xina, també el PMI s'ha situat -encara que en el límit, 49,9- per de sota dels 50 punts, que indiquen recuperació.

L'influent president de la Reserva Federal de Nova York, William Dudlley, ha dit que espera almenys una pujada dels tipus abans que finalitzi el 2017. El 2016, ni esmentar-ho després de la decepció soferta divendres amb la dada de creixement de l'economia americana en el segon trimestre, que es va quedar en l'1,2% quan s'esperava el 2,5%.

En aquesta etapa postdecepció, s'ha reanimat la compra de bons, amb la qual cosa els seus rendiments continuen minimitzant-se, la qual cosa no impedeix que es reanimin les borses, especialment aquest matí a Milà després dels tests d'estrès de la banca europea, que només va suspendre Monte dei Pachi, que ha anunciat una ampliació de capital de 5.000 milions d'euros. Renzi ha renunciat a oferir ajuts a la banca.

A la resta d'Europa, tindrem informació sobre l'evolució de la indústria manufacturera a tota la zona, inclosa Espanya, on avui Melià ha anunciat uns beneficis de 45,24 milions d'euros en el primer semestre, més del doble que l'any passat. No cap una agulla a les nostres costes, amb la qual cosa les seves expectatives són igualment favorables.

A Wall Street, indicadors sobre la possibilitat d'una recessió han augmentat, però la Reserva Federal ha retirat el peu sobre el pedal dels tipus definitivament. Avui no hi ha allà resultats empresarials significatius. Els inversors han pres nota de la fortalesa dels valors tecnològics. Els futurs del S&P pugen un 0,16%.