La pandèmia la Covid ha comportat restriccions tant de mobilitat com de reunió. Ni tan sols el Nadal s'ha salvat de les mesures, que reduiran les trobades d'aquesta festivitat, pràcticament, a la mínima expressió. Ara bé, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador els més menuts de la casa: "Per descomptat ses Majestat els Reis Mags són serveis essencials i tenen la mobilitat garantida".

A més, per assegurar que els regals arribin a bon port, també tindran el suport de serveis com els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, del Servei Català de Trànsit, Protecció Civil o el 112. Amb tot, Sàmper ha recordat en el seu compte de Twitter que Ses Majestats d'Orient, com tothom, hauran de respectar "les mesures dictades per les autoritats catalanes" per evitar la propagació del coronavirus.

Campanya de Cacaolat

Aquesta piulada, el conseller l'ha publicat per respondre una campanya que l'empresa Cacaolat ha encetat a les xarxes socials per demanar que concedeixin un certificat d'autoresponsabilitat als Reis d'Orient perquè puguin desplaçar-se a la nit per entregar els regals, en un moment on a Catalunya regeix un toc de queda nocturn

Per això, han publicat una carta que dirigeixen a les "Excel·lentíssimes autoritats". En aquesta es planteja que existeix un temor entre els nens i les nenes per saber com repartiran Melcior, Gaspar i Baltasar els seus paquets si hi ha un toc de queda nocturn. Davant aquesta situació, la companyia de begudes amb cacau ha volgut posar fil a l'agulla per tranquil·litzar els petits. "Per això, volíem demanar-vos que si podeu crear un permís especial perquè els Reis es puguin arribar a totes les llars", diu la missiva que afegeix que amb això es persegueix que "puguin tornar a omplir de felicitat les cases de tots els nens d'aquest país".

Aquesta carta l'ha pujat a Twitter on ha publicat diverses piulades citant a diferents autoritats, entre les quals s'inclou Sàmper. A més, entre altres persones o institucions, també s'ha dirigit a la Casa Reial, el Congrés dels Diputats, el Parlament de Catalunya, el Papa Francesc (a qui ha escrit en castellà), els periodistes Jordi Évole, Ana Pastor, Jordi Basté, Marta Flich, Correus, l'epidemiòleg Oriol Mitjà o els ajuntaments de Barcelona, Madrid i Múrcia.