Disset ocells del Zoo de Barcelona s'han escapat a la nit d'aquest dijous després que uns "vàndals", segons la direcció, es colessin a les instal·lacions una vegada tancat el zoològic, trenquessin el cadenat de la porta de la gàbia i escapessin sense ser vistos minuts després.

El director del Zoo, Antoni Alarcón, i el conservador d'aus, Miquel Sierra, han explicat en roda de premsa que el personal del zoològic ja ha trobat 7 de les 17 aus escapolides en estat de desorientació, però encara hi ha 10 animals lliures pels voltants de la zona.

Els guàrdies de seguretat van acudir al recinte de les aus en sonar l'alarma a les 21:35 hores d'aquest dimecres però quan van arribar només van trobar la porta de la gàbia oberta amb el cadenat rebentat i sense rastre dels responsables, ha detallat Alarcón.

Es desconeix la identitat dels assaltants però el director del Zoo de Barcelona ho ha valorat com "un acte vandàlic i aïllat", encara que el conservador d'aus ha admès posteriorment que no havia succeït un fet similar abans.

Al costat de la porta del recinte de les aus s'hi va trobar una roca amb la qual la direcció creu que els desconeguts van trencar el cadenat, però Alarcón ha apuntat que prefereix esperar les conclusions de les diligències dels Mossos d'Esquadra, que van obrir anit just després dels fets.

Segons la hipòtesi que sospesa la direcció del centre, els desconeguts van poder accedir al Zoo escalant el mur adjacent a les vies del tramvia del carrer Wellington -el més proper a la gàbia dels ocells- i van escapar per una porta de sortida sense ser vistos.  L'alarma no va sonar quan els atacants van entrar al zoològic sinó quan van trencar el cadenat de la gàbia, moment en el qual van abandonar el lloc abans de l'arribada del personal de seguretat.

Les 17 aus escapolides pertanyen a les espècies de la Fredeluga, l'Ibis escarlata, l'Espàtula i el Capó Comú, exemplars que el Zoo cria per a la seva reintroducció als parcs naturals de Catalunya.