Tensió al districte de Nou Barris, Barcelona, per la presència de dos grups de manifestants que protesten, a favor i en contra, de l'obertura d'una mesquita al barri de Prosperitat. Les dues marxes s'han concentrat als voltants de la mesquita, situada al carrer Japó, amb una separació d'uns 150 metres entre cada concentració. Entremig, dos cordons de seguretat dels Mossos d'Esquadra a més de forta presència de la Guàrdia Urbana.

La mesquita es vol obrir en uns baixos del carrer Japó i això ha causat divisió entre els veïns. Els detractors argumenten que és un carrer massa estret per a un centre d'aquest tipus i porten mesos fent cassolades en contra del centre religiós. En canvi, hi ha molts veïns que s'hi mostren a favor perquè consideren que no molesta i que els musulmans de la comunitat fa molt temps que viuen al barri i estan perfectament integrats. 

Com a conseqüència, una cinquantena d'antifeixistes han decidit sortir aquest dissabte a la tarda al carrer per condemnar els detractors de la mesquita, que han reunit una vintena de persones. Mentre els primers cridaven 'Fora feixistes dels nostres barris', els segons responien amb 'Espanya cristiana i no musulmana'.

Després d'una estona d'intercanvi de crits els dos grups s'han desplaçat sense que arribessin a topar entre ells. els antifeixistes s'han dissolt a la Via Julia mentre els ultres s'han internat al barri del Verdum, vigilats a distància per efectius policials.

Per la seva banda, la comunitat musulmana ha decidit deixar abaixades les persianes, ja que han patit diverses destrosses i pintades contràries a l'obertura del centre de culte, tot i que les obres estan acabades. De moment la mesquita té el permís per obrir.