L'Ajuntament de Barcelona activarà demà durant la cavalcada de Reis, a la qual preveu que acudeixin uns 600.000 barcelonins, el pla d'emergències en fase d'alerta, que inclou la restricció de circulació per la ciutat de vehicles de més de 3.500 quilos, excepte els que siguin de servei públic.

La prohibició de circular als camions per l'interior de la ciutat serà efectiva entre les 16.00 i les 22.00 hores, segons ha informat avui el gerent de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Samsó.

La celebració de la cavalcada, que tindrà un recorregut de 5 quilòmetres pels districtes de Ciutat Vella, Eixample i Sants-Montjuïc, també obligarà a restringir el trànsit dels vehicles privats i el transport en superfície en les vies del recorregut entre les 17.00 hores i les 21.30 hores.

Samsó ha explicat que l'activació en fase d'alerta del pla bàsic d'emergències municipals és habitual quan se celebren grans esdeveniments amb molta assistència de públic.

A les 16.30 hores està previst que els Reis d'Orient arribin a bord d'un pailebot al Moll de la Fusta de port, on seran rebuts per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a les 18.00 hores s'iniciarà la Cavalcada de Reis de la ciutat.

La cavalcada, que aquest any estrena les carrosses dels Reis d'Orient i que estarà dedicada a la integració dels immigrants, recorrerà el passeig Circumval·lació, l'avinguda Marqués de l'Argentera, el passeig Isabel II, Via Laietana, Fontanella, plaça Catalunya, Pelai, plaça Universitat, ronda Sant Antoni, Sepúlveda, avinguda Paral·lel, plaça Espanya, avinguda Reina Maria Cristina i finalitzarà a l'avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia.

Segons ha explicat Samsó, els agents de la Guàrdia Urbana establiran un ampli dispositiu de mobilitat per efectuar els desviaments corresponents, garantir el pas de la Cavalcada i minimitzar les afectacions sobre el trànsit.

El cos de policia barceloní anirà reobrint progressivament els carrers a mesura que les carrosses avancin per l'itinerari previst, en funció de la situació de la Cavalcada i del trànsit en general.

Mentre duri la Cavalcada, Samsó ha recomanat als ciutadans que es desplacin a peu o en metro pels diferents punts de la desfilada.

Per això, demà a la tarda el metro mantindrà una oferta equivalent a la d'un dia laborable en tota la xarxa i finalitzarà el seu servei a les 2 de la matinada, per ser vigília de festiu.

A més, TMB reforçarà el personal d'atenció al públic, seguretat i neteja a les estacions més concorregudes.