Bombers de Barcelona ha desallotjat aquest matí, de manera preventiva, tres edificis situats al carrer Llull, al districte de Sant Martí. El desallotjament s’ha realitzat després que els Bombers de Barcelona hagin detectat problemes estructurals en el soterrani de la finca situada en el número 155, que han provocat un problema greu de la fonamentació de l’edifici. De forma preventiva també s'ha procedit al desallotjament de les finques adjacents, que corresponen als números 153 i 157. En total s’han desallotjat 18 pisos.

El Servei d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona ha atès a les persones que han estat desallotjades i els oferirà allotjament alternatiu en cas que sigui necessari. Fins a les 16.00 hores són 14 persones de 6 nuclis familiars diferents els que han requerit allotjament preventiu, als quals se’ls ha proporcionat allotjament d’urgència.

El Districte de Sant Martí enviarà demà a primera hora els tècnics municipals que, acompanyats pels Bombers de Barcelona, inspeccionaran la finca per tal d’esbrinar les causes que han provocat les esquerdes, així com la seva gravetat.  De forma cautelar, el consistori ha aturat les obres de dos hotels que s’estan edificant en un solar situat en el carrer Llull, entre Roc Boronat i Llacuna.