Pep Guardiola no pot parlar en nom del Parlament. És el que sosté el líder del PP català, Xavier García Albiol, que ha contestat amb contundència a l'exentrenador del Barça. Aquest matí, el que va ser candidat de Junts pel Sí en les eleccions del 27-S ha tingut un lapsus i en lloc de referir-se a les entitats sobiranistes, que han convocat l'acte de diumenge, ha parlat del Parlament en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Guardiola ha assegurat que és "un privilegi" que la Cambra catalana li demani llegir el manifest proreferèndum de la concentració de diumenge, en comptes d'esmentar l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI, que realment han convocat la manifestació.

"Senyor Guardiola, jo sóc un dels representants del Parlament", l'ha recordat el president del PP a Catalunya, que li ha recordat que no pot esmentar la cambra catalana com si fos totalment independentista: "Li asseguro que ningú no li ha demanat a vostè que llegeixi res en nom nostre", ha sentenciat Albiol.

Albiol aixeca polseguera

En els darrers dies, Albiol s'ha fet més visible del que és habitual. El Partit Popular va estrenar una campanya ahir amb la família Pujol com a protagonistes amb el lema "La Catalunya valenta". Els populars pretenen contrarestar les campanyes de l'independentisme just en la setmana en què es farà pública la data i la pregunta del referèndum per la independència.

Aquest matí, l'exdiputat de la CUP, David Fernàndez, es mostrava molest per aquesta campanya en la qual s'assegurava que en una Catalunya independent, 3 de cada 10 persones majors no cobrarien pensió. Junqueras també es va encendre ahir a la mateixa qüestió. Avui Albiol ha tornat a l'atac amb Guardiola i el seu lapsus a Catalunya Ràdio.