L'alcalde de Blanes, Miguel Lupiáñez, que divendres passat va assegurar en declaracions a El Nacional que aniria a votar al referèndum de l'1-O encara que això li fes perdre el carnet del PSC, ha denunciat aquesta tarda abans de començar el ple del consistori gironí que s'han utilitzat i tergiversat unes declaracions posteriors que va fer a Onda Cero per "faltar a la veritat, fer mal i sobretot crear una polèmica estèril".

Lupiáñez es refereix en concret a les declaracions que va fer a aquella emissora sobre la societat catalana en què assegurava que “a Catalunya es viu d’una altra manera, passa igual amb Dinamarca enfront del Magrib”. Aquestes paraules van provocar la rèplica, entre d'altres, dels portaveus del PP i del PSOE, i van aixecar una polseguera especialment entre els mitjans més reaccionaris de la dreta espanyola. 

"Com aquest no era el meu objectiu, vull demanar disculpes a qualsevol persona que s'hagi pogut sentir ofesa per la comparació", ha assegurat tot admetent que havia estat "un error i gens encertat".

L'alcalde ha recordat, en castellà, que és andalús de naixement i català d'adopció. "Per això precisament soc el primer que entenc que les meves paraules han pogut ofendre i això és el que més lamento", ha afegit.

El polític socialista ha insistit que sempre ha cregut en la igualtat d'oportunitats i el respecte a tothom sigui quin sigui l'origen i el lloc de naixement. "Espero amb aquesta declaració pública, amb respecte i demanant disculpes, pugui donar-se per tancada polèmica que mai he volgut començar", ha reblat.