El Bitcoin no sembla tenir frens en els tres primers mesos de 2023. Malgrat que el final de l'anterior exercici no va ser pròsper, el primer trimestre del nou curs està deixant a un BTC en nivells similars als que mostrava a mitjans del juny passat, quan la criptomoneda regna s'ubicava en l'entorn dels 26.200 euros. Ara com ara, el Bitcoin es manté en unes cotes similars, ubicat a la forquilla d'entre els 26.000 euros i els 26.380 euros, sent aquesta última marca la més elevada de l'any. És a dir, el BTC ha aconseguit segellar nous màxims anuals en un moment dominat per la crisi financera i la incertesa als mercats de valors.

Com va informar ON ECONOMIA, sembla que la crisi bancària desencadenada per la fallida de Silicon Valley Bank li ha vingut bé a la criptomoneda creada per Satoshi Nakamoto. De fet, des del passat 10 de març, data en la qual es produeix la caiguda de l'entitat bancària californiana, el Bitcoin mostra una alça del 38%, experimentant la fase alcista més ràpida dels últims mesos.

El Bitcoin explota la seva condició d'actiu refugi

I és que, el fet que la fallida de Silicon Valley Bank, i les posteriors caigudes d'altres bancs tant a Europa com als Estats Units, hagi inserit el temor als mercats financers tradicionals, li ha provat bé, no només al Bitcoin, sinó a la resta de criptomonedes del mercat. Els inversors, davant d'una fase de dubtes i temor borsari, continuen buscant actius refugi en els quals posar a bo recapto els seus diners i, de passada, tractar d'obtenir rendibilitat. En aquestes, el Bitcoin sembla haver-li guanyat la partida a l'or, l'actiu refugi per excel·lència.

Alguns experts del mercat de les criptomonedes tenen el Bitcoin com l'actiu més alcista de 2023. I és que, des que comencés l'any, cap vehicle d'inversió no mostra un creixement similar al de la cripto. Des de principis de 2023, el Bitcoin ha aconseguit revalorar-se en un 68%. Tot això en un moment delicat, sobretot perquè l'anterior exercici va ser el més negre en la curta història de la cripto.

Amb el context actual, el Bit ha tornat a resplendir la seva essència d'un actiu refugi. La incertesa, els dubtes, i el temor d'una recrudescència de la situació bancària ha posat en el punt de mira dels inversors a la criptomoneda reina, la qual continua creixent en les últimes hores, arribant a tocar els 26.380 euros, màxims dels últims nou mesos. Tal com va explicar Coinbase fa alguna cosa més d'una setmana, la crisi bancària ha enfortit el paper de les criptomonedes. "Els criptoactivos han mostrat resistència, en part per raons tècniques, però també perquè els inversors valoren la proposta de valor fonamental de tenir una alternativa als punts de falles del sistema financer tradicional", expressa David Duong, cap d'investigació institucional.

L'optimisme continua aflorant al mercat de les criptomonedes

Aquest mitjà va informar que el Bitcoin estava firmant la seva millor ratxa des de mitjans de 2021, la qual segueix. Tal com expressen els experts, el Bitcoin està aprofitant-se de la seva condició d'actiu refugi en un moment en què els inversors busquen un actiu en el qual salvaguardar el valor dels seus diners. En aquestes, i com explica Alberto Fernández, professor de Blockchain i inversió en criptoactivos de l'IEB, "la pèrdua de confiança en el sistema financer s'està transvasant a confiança en els ideals del Bitcoin, la qual cosa genera una percepció sobre la cripto com si fos or digital".

L'optimisme inversor sobre el Bitcoin, igual com sobre la resta de les criptomonedes, continua evidenciant-se en la valoració d'aquests actius, els quals continuen mostrant-se resilients davant de les variacions vistes als mercats financers tradicionals i, a més, davant de l'enduriment monetari.

Les pujades de tipus no castiguen el Bitcoin

I és que, els actius digitals, com ocorregués el febrer passat, estan suportant les pujades de tipus d'interès que, tant el BCE, com la Reserva Federal, ha dut a terme al març. Les criptomonedes, al contrari del que ocorria el 2022, aguanten l'envestida dels principals bancs centrals. Malgrat que l'enduriment monetari no beneficia els inversors, ja que minva la capacitat inversora d'aquests, en les criptomonedes es continuen veient alces.

Havent transcorregut tot just tres mesos del nou exercici, el Bitcoin està responent als pronòstics del mercat de començaments d'any, els quals fixaven la barrera dels 25.000 dòlars com un llindar clau a superar per veure un nou impuls alcista. En aquests moments, el Bitcoin es troba en el rang dels 28.300 dòlars, 3.000 dòlars per sobre del que apuntaven els analistes. Cal veure si es produeix aquest ral·li alcista encara més elevat i el BTC aconsegueix superar cotes encara més elevades. L'analista de mercat Michael van de Poppe va estimar que el Bit creixeria fins als 50.000 dòlars el 2023.