Sergio P. Ermotti torna a dirigir UBS. El consell d'administració d'UBS ha designat a Ermotti, qui ja va ser màxim executiu del banc entre 2011 i 2020, com a conseller delegat de l'entitat i president del consell executiu a partir del pròxim 5 d'abril, després de la junta general d'accionistes del banc, "a llum dels nous desafiaments i prioritats que enfronta UBS" després de l'anunci de l'adquisició de Credit Suisse.

D'aquesta forma, el nou executiu recollirà el testimoni com a CEO d'UBS de Ralph Hamers, que l'havia succeït feia dos anys i que ha acordat renunciar "per servir els interessos de la nova combinació, el sector financer suís i el país". D'aquesta forma, Hamers romandrà a UBS i treballarà juntament amb Sergio P. Ermotti com a assessor durant un període de transició per garantir un "tancament reeixit" de la transacció.

Ermotti va dirigir UBS durant 9 anys

Ermotti va ser el conseller delegat d'UBS durant nou anys en què va reposicionar l'entitat després dels reptes que van sorgir de la Crisi Financera Global emprenent, entre altres mesures, una reducció del pes del banc d'inversió. "Aquesta experiència única, juntament amb el seu profund coneixement de la indústria de serveis financers a Suïssa i a tot el món, fan que Sergio P. Ermotti estigui en una posició ideal per buscar la integració de Credit Suisse", ha destacat el banc suís.

En l'actualitat, Ermotti és president de Swiss Re i, per facilitar una transició ordenada a la reasseguradora suïssa, es presentarà a la reelecció a la junta general del 12 d'abril amb la intenció de deixar el càrrec després d'un breu període de traspàs de poders.

"Si bé l'adquisició (de Credit Suisse) donarà suport a l'estratègia existent d'UBS, ens imposa noves prioritats. Amb la seva experiència única, estic molt segur que Sergio aconseguirà la integració reeixida que és tan essencial tant per als clients, empleats i inversors dels bancs com per a Suïssa", va declarar el president d'UBS, Colm Kelleher. "Em sento honrat que em demanin que dirigeixi aquest banc en un moment tan important per a totes les seves parts interessades i per a Suïssa", va dir Sergio Ermotti després de la seva designació. "La tasca que tenim entre mans és urgent i desafiadora", va afegir.

"La integració de Credit Suisse és la tasca més important d'UBS"

Del seu costat, Ralph Hamers, que ha liderat UBS durant els últims dos anys i mig i va culminar el passat 19 de març l'acord orquestrat juntament amb les autoritats financeres de Suïssa per adquirir Credit Suisse, ha assenyalat que la integració d'aquesta entitat "és la tasca més important d'UBS".

"Confio que en Sergio guiarà amb èxit el banc a través d'aquesta pròxima fase. Per descomptat, lamento deixar UBS, però les circumstàncies han canviat d'una manera que cap de nosaltres no esperava", ha acabat.