L'Ibex-35 fa un gir baixista en la mitja sessió i cau un 0,73% i perd els 9.100 punts bàsics. El principal índex de la Borsa espanyola torna a cotitzar en vermell després dels avenços del matí i s'encamina cap a una altra jornada en vermell, llastat per les caigudes dels bancs. Mentrestant, els mercats esperen novetats dels Estats Units sobre les negociacions del sostre del deute sobirà. Demòcrates i republicans estan a prop d'arribar a un acord que eviti el default del país per primera vegada en la seva història.

Així mateix, el refredament de l'economia nord-americana ja comença a donar mostres de la possible recessió a la qual s'encamina el país. Els economistes de la Reserva Federal (Fed) estimen que aquesta situació es donarà en l'últim trimestre de l'any. Seguiria d'aquesta manera una altra de les grans economies globals, Alemanya, que va entrar en recessió en el primer trimestre de 2023. Dels EUA també s'espera aquest divendres la publicació de les dades d'ingressos i despeses personals d'abril, variables que sempre van acompanyades de les lectures de l'índex de preus del consum personal, el PCE, la variable de preus més seguida per la Fed.

A Espanya, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat les dades referents a hipoteques el mes de març. Les xifres mostren una caiguda en la firma de préstecs per a habitatge de gairebé el 16%, amb el tipus d'interès mitjà situant-se pràcticament en el 3%. Una situació que dona bona mostra de l'efecte de les pujades de tipus del Banc Central Europeu (BCE) per frenar la inflació.

Amb aquest context econòmic, els principals índexs a Europa cotitzen en negatiu. A l'Ibex-35, els bancs registren les caigudes més grans, amb caigudes per a Banc Sabadell (-2,74%), Bankinter (-2,54%), Banc Santander (-1,9%), BBVA (-1,75%) i Unicaja (-1,55%). Pel costat contrari, les companyies que més pugen són ArcelorMittal (+2,13%), Grifols (+1,39%), i Acerinox (+1%).

La resta de les Borses europees cotitzen amb pèrdues per a Milà, del 0,71%; Frankfurt, amb el 0,33%; París, amb el 0,22%; i Londres, amb el 0,17%. Al mercat de matèries primeres, el petroli registra avenços. El barril de cru Brent, de referència europea, puja un 0,58%, fins als 76,6 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate puja un 0,81%, fins als 72,39 dòlars. 

Al mercat de divises, l'euro se situa als 1,072 bitllets verds en el seu encreuament amb el dòlar. Al mercat de deute, l'interès del bo espanyol a deu anys es col·loca en el 3,585% i la prima de risc en els 107,6 punts bàsics. Per la seva part, el Bitcoin cotitza en els 26.400 dòlars i l'Ethereum en els 1.800 dòlars.