El sindicat UGT s'ha imposat a Fetico en les primeres eleccions sindicals celebrades en Mango. Comicis que s'han celebrat en el centre logístic de Lliçà d'Amunt (Barcelona), on les votacions han registrat una participació de gairebé el 70% de la plantilla, segons han explicat a EFE fonts sindicals.

Concretament, UGT ha obtingut 13 representants i Fetico 8, amb un total de 21 delegats escollits per la plantilla del centre logístic. D'ells, 20 corresponen al col·legi d'especialistes no qualificats i un al col·legi d'encarregats i directius. Es pot destacar que les eleccions han tingut lloc aquest dimecres després de diverses denúncies presentades per UGT davant de la Inspecció de Treball contra la companyia fundada per Isak Andic per limitar la llibertat sindical i per qüestions vinculades al pla d'igualtat.

Així mateix, el sindicat té preparades diverses demandes per presentar davant de la justícia ordinària per presumpta vulneració dels drets sindicals. La central sindical havia presentat una tercera denúncia davant d'Inspecció, que va retirar ahir mateix en una trobada de les parts després que dimitís el cap de llista del sindicat Fetico, que s'ha presentat a les eleccions per al col·legi de tècnics -que representa als càrrecs i comandaments-, segons ha indicat aquest matí a EFE el secretari general de la FeSMC-UGT de Catalunya, Óscar López Chamosa.

UGT va afirmar que la companyia havia realitzat entrevistes a 400 treballadors "coaccionant-los perquè no donessin suport a UGT i formessin part de la candidatura de Fetico" i que un dels directius que duien a terme els interrogatoris era precisament el cap de llista.

Mango ha obert una "investigació interna per determinar el possible origen de les presumptes irregularitats" a Lliçà d'Amunt i ha reiterat la seva voluntat de "no interferir" en els comicis. Per la seva part, Fetico defensa que s'ha presentat a aquests comicis de manera independent i ha rebutjat les acusacions de ser un sindicat afí a l'empresa.

Les d'aquest dimecres han estat les primeres eleccions sindicals que s'han celebrat en la companyia tèxtil catalana i han tingut lloc precisament en el centre logístic més gran de l'empresa. Les eleccions es produeixen en un context marcat, a més, per la imminent constitució de la taula per a la negociació del primer conveni col·lectiu estatal per al comerç tèxtil, impulsat per l'Associació Retail Textil España (Art), de la qual també forma parteix Mango.