El sindicat UGT ha denunciat davant d'Inspecció de Treball a la companyia de moda Mango per "interferir" en les eleccions sindicals i per "vulneració" del dret de llibertat sindical. Per la seva part, la companyia ha assegurat que no s'ha involucrat en aquest procés electoral.

Segons ha informat UGT a través d'un comunicat, quan la cadena de moda tèxtil va saber que hi anava a haver eleccions sindicals, "va interferir" en les mateixes promovent com a empresa una candidatura d'un altre sindicat, Fetico. Així, el sindicat ha denunciat que des de la direcció també s'ha interrogat els treballadors sobre el sentit del seu vot en aquestes eleccions, "fins a arribar a les amenaces i coaccions".

Per a UGT, aquest comportament és "inacceptable" i suposa "una violació molt greu del dret de llibertat sindical". Per això, UGT ha presentat una denúncia davant d'Inspecció del Treball i ha anunciat que presentarà una demanda laboral i una altra demanda penal per vulneració de drets fonamentals davant dels jutjats competents.

L'empresa ha assegurat que "respecta i basa" la decisió de convocar eleccions sindicals iniciada pels empleats del centre logístic de Lliçà d'Amunt (Barcelona) de Mango, alhora que valora la concurrència de diverses candidatures a aquest procés.

Mango ha destacat que no ha estat involucrada en el procés d'eleccions sindicals i que ha fomentat sempre un clima de confiança i transparència entre les parts, "garantint en tot moment els drets dels treballadors". "La llibertat sindical constitueix un dret fonamental dels treballadors i aquests han estat sempre el principal actiu de la companyia", ha afegit.