El sindicat Comissions Obreres de Catalunya presentarà una queixa formal davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) contra la sentència de la justícia favorable a Glovo i contrària a Just Eat Spain, que va denunciar la primera per competència deslleial en tenir com a autònoms els repartidors. Comissions assegura que el jutge té un "biaix ideològic, antisindical i misogin" en la seva sentència, que conclou que Glovo complia la llei perquè oferia flexibilitat als autònoms. El sindicat demana que la Generalitat segueixi les seves passes i presenti també una queixa formal davant del CGPJ.
En la mateixa línia, el ministeri de Treball ha assegurat que les paraules del jutge són "totalment improcedents" i un "menyspreu" a la Inspecció de Treball. I també han elevat la queixa al CGPJ.
CCOO acusa en un escrit al jutge de proferir "atacs personals", "desqualificacions injustificades" i "tracte discriminatori" contra les inspectores de treball que van declarar al judici tot assenyalant que Glovo tenia contractats falsos autònoms. “Els seus testimonis han de relativitzar-se perquè pateixen un indiscutible biaix de grup (…) la intervenció de les inspectores de treball ha estat un exemple paradigmàtic, (…) Els processos de presa de decisions estan inevitablement contaminats per tendències psicològiques que tenen profunds ancoratges biològics(…)”, és el fragment assenyalat per CCOO.
Pel que fa al biaix antisindical, CCOO fa al·lusió a l'estranya reflexió del jutge Álvaro Lobato, quan diu sobre les declaracions de les inspectores de treball que en totes elles "semblava ressonar, amb eixordadora unanimitat, l'eco nostàlgic de l'Espanya sindicalitzada, el món d'ahir administrat i burocràtic".
El sindicat acusa al jutge d'ometre "el valor probatori que la llei atorga a les actes de la Inspecció de Treball" en deslegitimar els seus informes i assegura que el jutge critica el model de laboralitat sense tenir en compte "el mandat constitucional de protecció dels treballadors i la finalitat social del dret laboral".
"La sentència es recolza de forma excessiva en la formalitat contractual i en la suposada autonomia dels repartidors, no analitza a fons les condicions materials de dependència i alienitat que caracteritzen la relació laboral a la plataforma", diu Comissions Obreres.
Just Eat va demandar Glovo per competència deslleial perquè tenia els seus repartidors com a autònoms, fet que els donava un avantatge competitiu i incomplia la llei Rider. I els demanava una compensació de gairebé 300 milions d'euros. Però el jutge de Barcelona ha desestimat la demanda perquè considera que es complia la Llei Rider, perquè es donava flexibilitat als repartidors, i a més considera que els models de negoci de Just Eat i Glovo són prou diferents com per no considerar aquest avantatge competitiu que denunciava la companyia.