Pablo Isla, expresident d'Inditex i actual assessor del fons Cinven, acaba de ser nomenat vicepresident del Grup Nestlé, la multinacional suïssa en la que porta de conseller des de fa cinc anys i el mandat de la qual expirava aquest any. Isla substitueix a Henri de Castries en aquestes responsabilitats, qui després de 12 anys com a vicepresident no s'ha presentat a la reelecció a causa del límit intern de mandats en l'empresa. El relleu es va aprovar la setmana passada en l'última junta general d'accionistes, celebrada a Lausana (Suïssa). Pablo Isla es va unir al consell d'administració de Nestlé com a conseller independent de la companyia suïssa el 2018.

El nou vicepresident seguirà com a conseller independent coordinador i presidirà el comitè de nomenaments del directori. En la mateixa junta es va aprovar la designació de Dick Boer per presidir el comitè de compensació; d'Hanne de Mora i Renato Fassbind per continuar presidint el comitè de sostenibilitat i el comitè d'auditoria, respectivament. A més, dos dels seus actuals consellers no es presentaran a la reelecció. Són Henri de Castries, presenti en l'òrgan de govern els últims 12 anys, i Kimberly A. Ross, que ha estat els últims sis.

Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid (1987) i Advocat de l'Estat, amb el número u de la seva promoció (1988), Isla va ser director dels Serveis Jurídics de Banc Popular entre 1992 i 1996. Posteriorment, l'executiu va ser nomenat director general de Patrimoni de l'Estat en el Ministeri d'Economia i Hisenda i, entre juliol de l'any 2000 i 2005, president del grup Altadis.

Nestlé va aprovar la revisió anual i els estats financers, així com la proposta de dividend de 3,00 francs suïssos (3,08 euros) per acció i la reducció de capital. El dividend va suposar un increment de 5 cèntims respecte a l'any anterior. La multinacional va publicar els seus resultats anuals el passat 22 de febrer, amb xifres per sota de l'esperat al mercat. El grup d'alimentació va obtenir uns ingressos de 92.998 milions de francs suïssos (97.573 milions d'euros, aproximadament) durant l'exercici 2023, la qual cosa suposa un descens de l'1,5% respecte a l'any 2022, encara que les vendes orgàniques han crescut un 7,2%. Segons va explicar la companyia, això es deu que les vendes s'han reduït un 7,8% pel canvi de divises, mentre que les desinversions netes han tingut un impacte negatiu del 0,9%. Per la seva part, els preus han crescut un 7,5% durant l'últim exercici. Així mateix, el benefici net ha crescut un 20,9% fins als 11.200 milions de francs suïssos (11.751 milions d'euros). L'augment es va deure principalment a menors deterioraments d'actius, una disminució en els impostos declarats i més ingressos d'associades.

Canvis en la direcció general per a Europa

Així mateix, Nestlé va aprovar el canvi en la direcció general per a Europa. La jubilació de Marco Settembri s'ha cobert amb el nomenament de Guillaume Le Cunff, actual director executiu de Nespresso, que es convertirà en director executiu d'Europa i membre de la junta executiva del grup a partir de l'1 de juliol de 2024. Marco Settembri es va unir a Nestlé el 1998, inicialment liderant funcions d'auditoria interna i finances, abans de passar a Nespresso el 2007. Va ser nomenat president de Nespresso EUA el 2015.