El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha reaccionat a l'anunci de la consulta pública feta pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha dit que li sembla un moviment "positiu", en declaracions als mitjans de comunicació durant la Reunió del Cercle d'Economia. Ho ha fet minuts després que el president del BBVA, Carlos Torres, expressés el "respecte" a la decisió en públic i la seva "sorpresa" als passadissos. 

El Sabadell no només es va oposar a l'opa del BBVA des d'un inici, sinó que ha fet una ambiciosa campanya de comunicació en contra d'aquesta operació, a la qual, a més de la directiva, s'hi han oposat els petits accionistes a través de la seva associació. Per Sant Jordi, va fer servir la metàfora del drac com si fos el BBVA, contra el qual s'ha de combatre. 

La paraula opa és la més repetida als passadissos del Palau de Congressos de Catalunya, tot i que no és un tema que estigui a l'agenda de les jornades, que són les darreres de Jaume Guardiola com a president. El president Pedro Sánchez, envoltat de totes les elits empresarials catalanes, que en general s'oposen a l'operació, ha aprofitat la seva intervenció que inaugurava la reunió per anunciar aquesta consulta, oberta al web del Ministeri d'Economia, que recollirà les opinions de ciutadans i entitats sobre l'operació. 

Oliu i Torres s'han saludat breument abans de l'inici de la Reunió, mentre que el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha aprofitat l'esdeveniment per tornar a expressar el seu rebuig a l'operació i ha estimat l'impacte sobre el crèdit en 70.000 milions d'euros. Després, ha dit que la consulta pública "va en la línia" de la patronal en el sentit de voler escoltar les opinions sobre un moviment que afecta milers d'empreses. 

El president de Pimec, Antoni Cañete, també ha celebrat la decisió del govern espanyol. "Hi ha partit", ha dit Cañete, que ha expressat que es tracta d'una decisió favorable als interessos dels qui s'oposen a l'opa. 

Des que dimecres passat la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNCM) es pronunciés a favor de l'opa amb els compromisos assolits pel BBVA, gairebé tots els partits polítics i estaments econòmics de Catalunya s'hi han pronunciat en contra. Comissions Obreres i UGT alerten dels costos laborals, mentre que les patronals avisen que perjudicarà les condicions de préstec per a les pimes. PSC, Comuns, Esquerra, PP i la CUP també s'hi oposen. A més, els clients poden veure's perjudicats per la reducció d'oficines i una reducció de competència que pot perjudicar-los. 

Totes les entitats i individus tindran a partir de demà l'oportunitat de traslladar aquestes reserves i arguments contraris a l'opa al govern espanyol a través d'aquesta consulta, que serà accessible per tots els ciutadans. Després, l'executiu tindrà la darrera paraula sobre si autoritza o no l'operació, tot i que la decisió no pot estar avalada per qüestions de competència, sobre la qual ja s'ha expressat, i amb unanimitat, la CNMC. La manca de vots contraris encara fa més complicat que aquest argument sigui essencial des de l'executiu.