Les aigües segueixen revoltes a Cellnex una jornada després del nomenament de la nova presidenta no executiva de la companyia, Anne Bouverot. L'executiva entra al lloc de Bertrand Kan, qui ha sortit de la presidència de l'empresa dedicada a les infraestructures de telecomunicacions a petició del fons TCI, que es va convertir en l'accionista majoritari de la companyia espanyola el passat 23 de març. L'esmentat inversor institucional, capitanejat pel magnat britànic Chris Hohn ha tornat a la càrrega aquest dimarts. Si durant la jornada d'ahir va demanar la sortida de Kan de la presidència, TCI ara pressiona perquè l'expresident de l'òrgan de Cellnex surti de manera immediata del consell de l'empresa.

La firma amb seu a Barcelona es troba immersa enmig d'un procés de reestructuració, tant en el comercial com en l'estructural. A començaments d'any es va conèixer la sortida de Tobías Martínez com a conseller delegat de Cellnex per al proper juny. L'encara CEO de la companyia va justificar la seva sortida per a l'esmentat més per donar temps a l'empresa per trobar un reemplaçament. I en aquestes està treballant Cellnex. Malgrat això, durant aquest temps, el fons liderat per Chris Hohn ha anat guanyant terreny en el capital de l'empresa fins a asseure's com el màxim accionista. Ara com ara, el pes de TCI en l'accionariat de la firma d'infraestructures de telecomunicacions és superior al 9%.

TCI ha perdut la confiança en Kan i en dos consellers més

És per això per la qual cosa les decisions d'Hohn ara tenen tant pes sobre la cúpula directiva de Cellnex. Ja el passat 23 de març, quan es va conèixer la seva escalada en l'accionariat, TCI va demanar la sortida de Bertrand Kan com a president de l'òrgan i el cessament del conseller independent Peter Shore i de la consellera dominical Alexandra Reich. El motiu de l'esmentada petició resideix que Honh va perdre "la confiança en aquests consellers", tal com va argumentar l'empresari britànic en una carta enviada al consell d'administració i filtrada per Financial Times.

Durant la jornada d'ahir es va produir el cessament de Kan com a president de l'òrgan d'administració de Cellnex i l'entrada d'Anne Bourevot com a presidenta no executiva de l'empresa amb seu a Barcelona. Tot això amb TCI, i amb Chris Hohn al comandament del fons, pressionant per ajustar el consell d'administració i per accelerar en la recerca d'un substitut adequat per a Tobías Martínez.

TCI no el veu sentit que Kan segueixi en el consell

En declaracions a Bloomberg, Jonathan Amouyalk, soci de TCI, ha celebrat aquest dimarts el cessament de Kan com a president. A més d'això, ha reclamat que "renunciï immediatament" a formar part del consell. La justificació que ha donat el soci d'Hohn és que "és molt inusual que un expresident romangui en la junta com a conseller una vegada que li va demanar que es fes". A més d'això, per al fons britànic, Cellnex deu "urgentment" focalitzar-se en nomenar un nou conseller delegat, ja que aquest juny es donarà la sortida de Tobías Martínez.

La presència reforçada de Chris Hohn en l'accionariat i, per tant, en el consell de la companyia fa que TCI tingui un pes major en totes les decisions que vulgui prendre Cellnex. El nou conseller delegat que elegeixi la companyia espanyola requerirà l'aval de 8 dels 11 membres del consell. En aquestes, el que pensi Hohn tindrà un pes superior ara que el magnat britànic en posseeix més del 9% de l'accionariat de Cellnex.

De moment, i tal com assenyala el diari Expansió aquest dimarts, tant Kan, com els altres dos consellers a qui se'ls ha demanat d'abandonar el consell s'han oposat fins a la data als candidats proposats per substituir Martínez. Això es dona quan alguns dels candidats proposats compten amb l''ok' de set consellers de Cellnex. És per això per la qual cosa TCI demana la sortida de Kan, ja que, de moment, té veu i vot a l'òrgan de decisió de la firma amb seu a Barcelona.