El Consell d'Administració de Cellnex Telecom ha acordat a la reunió celebrada aquesta tarda de dilluns, nomenar Anne Bouverot Presidenta no executiva de la companyia en substitució de Betrand Kan, que cessa com a President del Consell d'Administració després de dos anys al capdavant del mateix, alhora que manté la seva condició de conseller independent.

En la seva presa de possessió, Anne Bouverot ha declarat: "Des de la seva sortida a borsa el 2015, Cellnex ha crescut fins a convertir-se en el primer operador independent d´infraestructures de telecomunicacions d´Europa. Com es va anunciar al novembre, la companyia es troba a l'inici d'un nou capítol, centrat en el creixement orgànic i l'enfortiment del balanç".

En paral·lel, també hi ha canvis en el Consell d'Administració que recolza totalment aquesta estratègia i ara se centrarà en trobar el successor adequat de Tobias Martinez, que ha anunciat que deixarà el càrrec de Conseller Delegat al juny, com a prioritat clau.

La nova presidenta no executiva ha agraït la tasca del seu predecessor, Bertrand Kan, per "la seva feina i dedicació al capdavant del Consell durant els dos darrers anys. Estic desitjant treballar amb tots els meus col·legues del Consell en assumir aquesta nova responsabilitat com a Presidenta del mateix”, ha conclòs.

Exdirectora de la GSMA del Mobile

Anne Bouverot és consellera independent de Cellnex des del maig del 2018 i forma part de la Comissió d'Auditoria i Gestió de Riscos (CAGR). Fins el dia d'avui, ha desenvolupat la seva carrera professional des de la primera línia de la indústria tecnològica i la innovació, primer a França i, posteriorment, a nivell mundial. Després d'ocupar diversos càrrecs operatius i estratègics durant 19 anys a Orange, als Estats Units, el Regne Unit i França, va ser nomenada Directora General de la GSMA, l'associació mundial de la indústria de la telefonia mòbil, sobretot a càrrec de l'organització del Mobile World Congress de Barcelona, ​​el principal esdeveniment anual del sector. 

Posteriorment va ser consellera delegada de Morpho, proveïdor líder de serveis de seguretat i identificació.Té una àmplia experiència en govern corporatiu, i ha estat consellera independent d'empreses tecnològiques tant cotitzades com privades durant més de 10 anys, des d'empreses innovadores a grans corporacions. Actualment és Presidenta de Technicolor, un dels principals proveïdors mundials d'efectes visuals i serveis d'animació per a la indústria mundial de l'entreteniment i els mitjans de comunicació.

Lligada a la gran école francesa

En paral·lel, en l'àmbit més institucional, també és presidenta del Consell de l'École Normale Supérieure, la principal "gran école" francesa en Ciències i Humanitats, i com a cofundadora de la Fondation Abeona, defensora de la intel·ligència artificial responsable i dedicada a estudiar les seves repercussions socials. Llicenciada en Matemàtiques per l'École Normale Supérieure de París, és Enginyera de Telecomunicacions i Doctora en Intel·ligència Artificial.

Cellnex és el proveïdor independent d'infraestructures neutres de telecomunicacions sense fil i de radiodifusió, que permet als operadors accedir a la xarxa més extensa d'Europa d'infraestructures avançades de telecomunicacions en règim d'ús compartit, cosa que contribueix a reduir les barreres d'accés per a nous operadors i millorar els serveis a les zones més remotes. La companyia cotitza al mercat continu de la Borsa espanyola i forma part dels selectius IBEX35 i EuroStoxx 100. Entre els accionistes de referència de Cellnex hi ha TCI, Edizione, GIC, JP Morgan, CPP Investments, Blackrock, CK Hutchison, CriteriaCaixa i Norges Bank.