Tobias Martínez Gimeno dimiteix com a conseller delegat de Cellnex. Així ho ha anunciat la companyia de telecomunicacions a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La sortida es farà efectiva a partir del proper 3 de juny. Després de la renúncia de Martínez Gimeno, el consell d'administració de Cellnex ha posat en marxa els mecanismes necessaris per a la seva successió. L'elecció de la data d'efectivitat li permetrà atendre la celebració de la junta general ordinària que examini els comptes de l'exercici 2022, prevista inicialment per al pròxim 1 de juny de 2023.

"El context econòmic i financer actual, diferent del que ha marcat el reeixit desenvolupament del projecte industrial de la companyia en els últims vuit anys, demanda que obrim un nou capítol en el relat de Cellnex. Una nova etapa basada en la maximització del creixement orgànic; la consolidació del projecte industrial als països en els que operem avui; i el focus en la gestió del balanç amb l'objectiu d'assolir l''investment rascli'", ha assenyalat Martínez Gimeno a la seva carta de renúncia.

"Aquest conjunt de factors m'han portat a valorar la necessitat que aquesta etapa del cicle de Cellnex sigui liderada per una persona que tingui com a perspectiva temporal un horitzó que assoleixi més enllà de desembre de 2024, moment en què finalitza el meu contracte," afegeix.

Així mateix, el primer executiu de la companyia ha destacat el que ha suposat a títol personal una llarga etapa de més de 20 anys vinculat inicialment a Tradia i Retevisión, després operant com Abertis Telecom, i en aquests últims vuit anys en "aquest projecte transformacional, radicalment emprenedor i il·lusionant que és Cellnex".

Vuit anys al capdavant de Cellnex

Per la seva part, Bertrand Kan, president del Consell d'Administració de Cellnex, ha reconegut Martínez Gimeno "els extraordinaris èxits assolits per Tobias durant els 8 anys com CEO de Cellnex des de la seva sortida a Borsa el maig de 2015". En aquest sentit, Kan ha destacat que "aquesta etapa Cellnex s'ha desenvolupat fins a convertir-se en el principal operador independent d'infraestructures de telecomunicacions a Europa, jugant a més un paper de lideratge, i s'ha convertit en un referent mundial".

"Durant la seva etapa al capdavant de Cellnex, Tobias ha liderat amb visió, energia, criteri i traça la transició de Cellnex des d'un operador nacional, centrat en el mercat espanyol, a una companyia de matriu europea amb presència a 12 països", ha afegit el president del Consell.

Kan ha volgut ressaltar de la mateixa manera que, al llarg d'aquest procés, la companyia ha multiplicat "significativament" el volum de les seves operacions, resultant en un increment del seu valor de mercat des dels 3.200 milions d'euros en el moment de la sortida a Borsa, fins als 23.000 milions d'avui, una cosa que ha suposat per als seus accionistes un retorn anual del 18%.

Durant els vuit anys de Tobias Martinez al capdavant de Cellnex la companyia s'ha transformat en diferents aspectes, passant de tenir 7.500 torres de telecomunicacions en un sol país a 138.000 a fins a 12 països i donant servei a 15 clients "àncora". La companyia també destaca la injecció de 14.700 milions d'euros per finançar el creixement, resultat de quatre ampliacions de capital executades en 18 mesos (entre 2019 i 2021) i la consolidació d'"una clara posició de lideratge" en matèria de govern corporatiu, transparència i estratègia ESG.