El grup paperer Saica Pack ha invertit 17 milions d'euros en dos projectes per ampliar i modernitzar la fabricació de productes de cartó ondulat per a embalatge a la seva fàbrica de Saica Pack a l'Aldea (Tarragona). Amb aquest projecte, la companyia, que produeix principalment capses de cartó personalitzades per a clients dels sectors de l'agricultura o la indústria, ha creat 12 llocs de treball, segons ha informat aquest divendres la Generalitat en un comunicat. La inversió, que ha comptat amb 2,25 milions d'euros en subvencions d'ACCIÓ, també permet garantir la continuïtat d'uns altres 40 llocs de treball, a més d'augmentar la producció un 12% gràcies a les millores introduïdes.

Saica transforma cada any 250 milions de m² de cartó

Així, l'empresa ha invertit en dos projectes diferents, sent el primer una nova línia de producció de capses de cartró d'alta qualitat, que ha requerit 6 milions d'euros i que ha permès crear 11 dels nous llocs de treball. En segon lloc, Saica Pack està invertint els altres 11 milions en la renovació d'una de les màquines onduladores de la planta, que permet donar continuïtat als llocs de treball. L'empresa transforma anualment 250 milions de metres quadrats de cartó i, després d'aquesta actualització tecnològica, podrà incorporar la visió artificial per rebutjar directament el producte que no és útil.

En una visita a la fàbrica, el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha defensat que Saica Pack reflecteix "el tipus de projectes empresarials" que el Govern vol impulsar al territori. Segons el seu parer, calen "apostes industrials que diversifiquin l'economia de la zona, generin llocs de treball de qualitat i que ho facin amb una plena sensibilitat cap a la sostenibilitat ambiental". La fàbrica de Saica Pack a l'Aldea, amb 350 treballadors, fabrica caixes personalitzades amb imatge i grafisme, com poden ser les capses de fruita, les capses per al transport de tota mena de begudes o l'empaquetament per a productes comprats en línia.

Suport d'ACCIÓ

Ambdós projectes del grup paperer han comptat amb el suport d'ACCIÓ. La paperera ha rebut 2,25 milions d'euros de la línia de subvencions a inversions d'alt impacte empresarial del 2023 i 2024, que disposen de fons de transició nuclear i que es destinen a l'impuls de projectes empresarials a les zones afectades pel tancament de les centrals nuclears.

En aquest sentit, el conseller d'Empresa i Treball ha insistit en el fet que més enllà de la línia de fons nuclears de 35 milions d'euros anunciada a l'abril, l'ecotaxa també servirà per dotar les infraestructures del territori, com podria ser la digitalització de regadius o la millora de les vies de connexió i accés a empreses. "Els fons de transició són accions concretes a empreses, però també al territori. Poden agradar menys perquè potser resten accions concretes a empreses, però són tant o més imprescindibles", ha remarcat Sámper.