Sabadell ha negat aquest dijous haver-se reunit amb els accionistes o directius de Unicaja per analitzar una possible fusió. "No hi ha res a sobre de la taula", assegurava César González-Bueno en la presentació de resultats del tercer trimestre. El conseller delegat ha explicat que el banc està "molt satisfet" amb el seu perímetre En España, i a més "creu" que tothom és còmode amb el seu, "no hi ha ni demanda ni oferta", afegia.

En els últims mesos hi ha hagut molt soroll mediàtic sobre la possibilitat que Sabadell i Unicaja estiguessin estudiant una operació corporativa, encara que han entrat a la travessa de possibles compradors del banc andalús moltes altres entitats. Per això aquest dijous, el número dos del banc català ha volgut concloure el tema.

El CEO de Sabadell insisteix que "va ser un encert" l'estratègia implantada el 2021 de "no distreure's amb res, donar estabilitat i no crear incertesa". Doncs el 2020 van negociar una fusió amb BBVA que va ser cancel·lada al cap de pocs dies d'anunciar-se i es van plantejar la venda de la seva filial britànica, TSB. Ara ho descarten. "No tenim intenció de fer ni compres ni vendes, ni aquí ni fora."

Sabadell ha publicat aquest dijous el millor resultat de la seva història, més de 1.000 milions d'euros en tot just nou mesos, una xifra que esperava assolir a finals de 2023 i que ha obtingut tres mesos abans del previst malgrat haver de pagar aquest exercici 156 milions d'euros del gravamen a la banca. L'impuls arriba pel marge d'interessos, que li ha crescut gairebé un 40% sol a Espanya respecte a setembre de l'any passat, per la pujada de tipus d'interès. Els resultats, per cert, han disparat al banc en Borsa un 5% en els primers compassos de la sessió.

Sobre la possibilitat que es faci permanent l'impost a la banca, com recull el programa de Govern del PSOE i Sumar, González-Bueno no ha volgut pronunciar-se, ja que creu que ja està tota dita. El que sí que es va pronunciar va ser el CEO de Santander aquest dimecres, qui va rebutjar per complet que el futur govern de coalició faci permanent el tribut, pel qual ja han pagat aquest any més de 220 milions i pel qual esperen pagar encara més l'exercici que ve, ja que grava els ingressos i aquests seran molt superiors per les pujades de tipus d'interès. "Hem estat bastant clars, ens sembla discriminatori perquè estigmatitza al sector", indicava Héctor Grisi, "està mal plantejat perquè és a ingressos i no a beneficis", aclaria.