El fundador de WeWork, la coneguda empresa d'espais de treball compartits que es va declarar en fallida el 2019, projecta tornar a comprar-la amb diversos socis, que podrien aportar un capital de fins a 500 milions de dòlars.

Adam Neumann, de nacionalitat israeliana, ha declarat que són "mitja dotzena" de potencials socis els que van presentar la seva oferta condicionada fa dues setmanes, segons coincideixen diversos mitjans com el Wall Street Journal o el portal CNBC, que citen a fonts involucrades en les negociacions. Tanmateix, Neumann no ha identificat als potencials finançadors de l'operació, que li permetrien reprendre el control de la companyia de la qual va ser expulsat fa cinc anys.

L'empresa no ha confirmat l'oferta de Neumann. En un comunicat emès aquest dilluns, van indicar que "WeWork és una companyia extraordinària i no és sorprenent que rebem mostres d'interès de terceres parts amb regularitat. Els nostres directius i assessors les examinen i sempre actuem d'acord amb els millors interessos a llarg termini de la companyia".

WeWork es va declarar en fallida el 7 de novembre de 2023, després de sumar un deute de 10.000 milions de dòlars. Els problemes financers de l'empresa, que va arribar a estar valorada en 47.000 milions de dòlars el 2019 després d'una injecció de capital privat per part de firmes com Softbank o Goldman Sachs, van començar després de la pandèmia de coronavirus, quan el teletreball va començar a popularitzar-se als EUA.

Excentricitats del fundador

WeWork prometia revolucionar el mercat d'oficines amb espais compartits, però el seu creixement desenfrenat, les excentricitats del seu fundador, anys de problemes financers, els dubtes que despertava al mercat i l'impacte de la pandèmia l'han abocat a la fallida. Creada el 2010 per l'israelià Adam Neumann i el nord-americà Miguel McKelvey com una empresa de lloguer d'espais de treball compartits o coworking dirigida a emprenedors i empreses emergents, fonamentalment tecnològiques.

Va obrir el seu primer espai el 2011 en el SoHo de Nova York, ciutat en la qual va establir la seva seu, i ràpidament va emprendre un camí d'obertures sense parar que la va portar a tenir prop de 800 centres en gairebé una quarantena de països. A Espanya, compta amb 4 centres a Madrid i 6 a Barcelona.

Malgrat la fallida als Estats Units, WeWork va assegurar el novembre passat que el seu negoci a Espanya està fora de perill. Aquesta firma va precisar que les operacions fora dels Estats Units i el Canadà no són part d'aquest procés de fallida, motiu pel qual la majoria de mercats seguirien actius. "Espanya continua sent un mercat clau i som plenament compromesos a proporcionar als nostres membres l'experiència que esperen a llarg termini", van indicar. A la resta del món, prenen mesures "proactives" per enfortir l'empresa.