La multinacional de lloguer d'oficines i espais de coworking WeWork, va registrar unes pèrdues de 349 milions de dòlars (uns 318 milions d'euros) en el segon trimestre de l'any, la qual cosa suposa una disminució del 39,5% respecte dels números vermells anotats per la companyia nord-americana en el mateix període de l'any anterior, segons ha anunciat la companyia aquest dimecres.

Després de la presentació dels resultats, la firma ha advertit que "existeix un dubte substancial" sobre la seva capacitat per continuar com un negoci en marxa. "Com a resultat de les pèrdues de l'empresa i les necessitats d'efectiu projectades, combinades amb una rotació més gran de membres i nivells de liquiditat, existeix un dubte substancial sobre la capacitat de la companyia per continuar com un negoci en marxa", ha admès la multinacional.

Reestructuració de WeWork

En aquest sentit, el gegant de lloguer d'oficines ha apuntat que la seva capacitat per continuar com a negoci en marxa depèn de l'"execució reeixida del pla per millorar la liquiditat i la rendibilitat de l'empresa en els pròxims 12 mesos", incloent-hi una reducció dels costos de lloguer i arrendament a través de mesures de reestructuració i la negociació de condicions més favorables.

Així mateix, la multinacional ha assenyalat la necessitat d'incrementar els seus ingressos en reduir la rotació de membres i augmentar les vendes, així com controlar les despeses i limitar la inversió, mentre busca aixecar capital addicional a través de l'emissió de títols de deute o de capital o mitjançant la venda d'actius.

Pèrdues milionàries

La xifra de negoci de WeWork en el segon trimestre de l'any va assolir els 844 milions de dòlars (769 milions d'euros), un 3,5% més que l'any anterior, mentre que les despeses van pujar un 5,6%, fins als 1.195 milions de dòlars (uns 1.089 milions d'euros).

D'aquesta manera, en els sis primers mesos de l'any, WeWork va registrar pèrdues de 613 milions de dòlars (559 milions d'euros), davant els números vermells de 1.012 milions de dòlars (923 milions d'euros) del primer semestre de l'exercici anterior, mentre que els ingressos van augmentar un 7,1%, fins a 1.693 milions de dòlars (1.543 milions d'euros). "En un entorn operatiu difícil, hem aconseguit un sòlid creixement dels ingressos any rere any i millores dràstiques en la rendibilitat", ha comentat David Tolley, conseller delegat interí de WeWork, per a qui l'excés d'oferta en immobles comercials, l'augment de la competència en l'espai flexible i la volatilitat macroeconòmica han impulsat una rotació més gran de membres i una demanda més feble de l'esperat.

Les accions de WeWork, que van començar a cotitzar en el Nasdaq l'octubre de 2021 de la mà de BowX Acquisition, una empresa de compra de propòsit especial (SPAC), patien una caiguda del 15,78% en la sessió de dimarts, anticipant fortes caigudes per a la jornada d'aquest dimecres. La multinacional, que va arribar a estar valorada en gairebé 50.000 milions de dòlars (45.588 milions d'euros), es va veure forçada el setembre de 2019 a cancel·lar la seva sortida a borsa, poc després que Adam Neumann, cofundador de la companyia, decidís deixar el càrrec de conseller delegat.