WeWork assegura que el seu negoci a Espanya no es veurà afectat per la fallida de la seva matriu. L'empresa, que lloga espais de treball -principalment a emprenedors i empreses emergents- a grans ciutats, recorda en un comunicat que va prendre la decisió d'iniciar "un procés de reorganització estratègica" als Estats Units i el Canadà sota l'empara del Capítol 11 del Codi de Fallida d'EUA.. dilluns passat. Tanmateix, les seves activitats a Espanya, on tenen 10 edificis (6 a Barcelona i 4 a Madrid), "no formen part d'aquest procés i continuen funcionant com de costum".

En concret, la firma explica que les operacions de WeWork fora dels Estats Units i el Canadà no són part d'aquest procés de fallida, per la qual cosa la majoria de mercats seguirien actius. "Espanya continua sent un mercat clau i som plenament compromesos a proporcionar als nostres membres l'experiència que esperen a llarg termini", indiquen. A la resta del món, prendran mesures "proactives" per enfortir l'empresa.

"WeWork és aquí per quedar-se, i planegem romandre en la gran majoria dels mercats a mesura que avancem cap al futur. Ens centrem en els nostres membres i ens assegurem de continuar oferint els millors productes i espais per satisfer les seves necessitats de lloc de treball en evolució", comenta l'empresa que va revolucionar el coworking i va arribar a estar valorada en Borsa en 47.000 milions de dòlars.

En la nota reconeixen que han hagut de donar "un "pas important" en presentar el Capítol 11 "per accelerar el pla estratègic i tirar del futur de WeWork cap endavant" abordant "agressivament" els arrendaments heretats i millorant "dràsticament" el seu balanç. Tanmateix, la companyia creu que gràcies a aquest procés estaran "ben posicionats" de cara als seus empleats, membres i propietats a llarg termini.

La companyia ha firmat un Acord de Suport a la Reestructuració ("RSA") amb forquilles que representen aproximadament el 92% dels seus pagarés garantits per reduir el seu deute finançat en aproximadament 3.000 milions de dòlars. En aquest sentit, asseguren que continuen travant amb "gairebé tots" els inquilins de les seves oficines per millorar les ofertes de lloguer, explorar estructures d'arrendament alternatives i invertir en els actius més forts de l'empresa.

WeWork es va declarar en fallida dilluns, tot just 12 anys després del seu naixement, arrossegada per un deute que ascendeix fins als 50.000 milions de dòlars. El seu declivi es va accelerar el 2020, després de l'esclat de la crisi sanitària provocada la Covid, que va reduir el treball en oficines i va elevar el teletreball.