CriteriaCaixa, el hòlding de participades de La Caixa, prendrà una participació rellevant de Puig en la sortida a borsa de la multinacional de fragàncies i moda, anunciada per al proper 3 de maig. La companyia familiar va presentar aquest dijous el fullet de sortida a borsa en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) de la qual serà la sortida a borsa més gran d'aquest any a Europa, i l'estrena borsària més important a Espanya des de l'any 2015. La forquilla de preus de les accions se situa entre els 22 i els 24,50 euros per títol i el seu preu definitiu se sabrà el 30 d'abril. Després de l'operació, la família Puig es quedarà amb aproximadament un 70 % del capital de la multinacional, que podria situar-se en la dissetena posició per capitalització de la borsa espanyola. 

La multinacional catalana, que compta amb marques com Carolina Herrera, Paco Rabanne o Jean Paul Gaultier, preveu captar uns 1.250 milions d'euros amb una ampliació de capital (OPS) i uns altres 1.360 milions amb la venda d'accions (OPV). I en la licitació d'inversors vol constar CriteriaCaixa -segons ha confirmat Efe- per incorporar al grup perfumero dins de la seva cartera de participades, entre les quals es troben CaixaBank (de la que posseeix alguna cosa més d'un 32,5%), Naturgy (prop d'un 27%), Telefónica (amb un 5%), Cellnex, on té més d'un 4%, i Colonial (amb un 3%).

La rendibilitat per a CriteriaCaixa estaria assegurada des d'un inici, ja que el fullet remès a la CNMV assenyala la intenció de Puig de distribuir dividends en efectiu en un "futur pròxim", i apunta a un 'pay out' o part del benefici que es reparteix en dividends del 40%. Puig podria realitzar la seva primera distribució de dividend el 2025 respecte als resultats de l'any 2024.

L'any passat, el grup Puig va guanyar 465 milions d'euros i va facturar 4.303 milions. A més, va donar un resultat operatiu (ebitda) de 849 milions d'euros, la qual cosa representa un augment del 33% respecte a 2022 i un marge d'ebitda del 20%. Puig ha doblat els ingressos nets de 2020, un any abans del planejat i, pràcticament, ha aconseguit triplicar-los dos anys abans del previst.

La proposta de Puig per sortir al mercat també inclou concedir Goldman Sachs Bank Europe, que actua com a agent estabilitzador, una opció de compra de fins al 15% de l'oferta base, per un import de 390 milions.