El conseller delegat de Cellnex, Marco Patuano, ha afirmat aquest dijous que la companyia atalaia "oportunitats per invertir en Espanya", on el mercat està compost per quatre operadors d'infraestructures, mentre no ha perdut de vista Alemanya, on la cotitzada va intentar entrar ja en el passat.

En el marc d'un acte en el Col·legi d'Economistes, en la qual ha protagonitzat un col·loqui amb el seu degà, Carles Puig de Travy, Patuano ha precisat, tanmateix, que en el cas espanyol no hi ha ara per ara "res sobre la taula", però sí que ha reafirmat que el dit és ja tota una declaració d'intencions.

El primer directiu de Cellnex també ha situat els països nòrdics, en especial Dinamarca i Suècia, com altres territoris en els quals Cellnex podria créixer. Amb referència a Alemanya, així mateix, ha assenyalat: "Hi ha un forat en el centre d'Europa que abans o després hem de tancar". Ha recordat que Cellnex va intentar ja entrar en aquest mercat i que si no ho va fer va ser perquè "els preus havien arribat a nivells irracionals".

Posteriorment, ha indicat que a Europa hi ha set grans 'torreres', per les tres que operen als Estats Units. Així, ha augurat que el mercat europeu finalment "es consolidarà", encara que no en els pròxims "dos, tres o quatre anys", perquè ara, a causa dels elevats tipus d'interès, "no es donen les condicions".

També ha subratllat que Cellnex no té de moment intenció d'anar més enllà d'Europa. Tot això, en un context en el qual la cotitzada ha emprès des de novembre de 2022 una nova etapa estratègica per aparcar la seva política de creixement mitjançant adquisicions i apostar, per contra, pel creixement orgànic i per multiplicar el retorn econòmic als seus accionistes.

Patuano ha indicat que en una recent trobada que va mantenir amb el president del govern d'Epanya, Pedro Sánchez, li va traslladar que les infraestructures de telecomunicacions es construeixen "pensant a llarg termini" i que, per això, "un excés de competició" entre els operadors de telecomunicacions "no és bo", ja que provoca que els seus marges siguin massa reduïts com per pensar més enllà del seu dia a dia. També el va instar a redoblar la seva aposta per portar la tecnologia 5G a zones rurals.

Així mateix, ha mostrat la seva "preocupació" perquè creu que Europa pot "perdre el tren" de la nova revolució tecnològica. "El cicle de desenvolupament de la tecnologia és molt ràpid", així com a ràpid serà l'impacte de la Intel·ligència Artificial, i una excessiva regulació pot ser nociva, ha defensat. A tall d'exemple, ha indicat que entre els grans proveïdors de serveis d'internet n'hi ha pocs que siguin europeus.

"Tenim una regulació molt proconsumidor. Tant que ha estat antiinversió. Això és dolent", ha dit en un altre moment de l'acte en la comparativa entre els models de la Unió Europea, la Xina i els Estats Units. Les polítiques que adopta cada un d'aquests blocs, ha raonat arran de l'anterior, és "humanística": Els Estats Units tenen l'activitat comercial en el centre de les seves decisions, Europa la idea d'humanitat i la Xina prioritza la col·lectivitat.