Les obres del nou Camp Nou són considerades el major projecte privat de construcció de la propera dècada a Catalunya. En aquest sentit, un dels recursos que serà el més bàsic per aquesta remodelació és el ferro i els seus derivats metàl·lics. Per això, la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) ha demanat en una carta al president del FC Barcelona, Joan Laporta, la implicació en tot allò que convingui. Cal recordar que el projecte s'ha atorgat a l'empresa turca Limak Construction i, com a representació del sector català, a l'estudi d'arquitectura Torrella Ingeniería de Terrassa.

El metall català, amb més pes econòmic

En una carta firmada pel president de la UPM, Jaume Roura, que ON ECONOMIA ha tingut accés detalla: "Coneixedors de la inversió de reformes que es portaran a terme per la remodelació del Camp Nou, voldria traslladar-te informació i, a la vegada, oferir-te els serveis de les empreses que configurem la Unió Patronal Metal·lúrgica de Catalunya (UPM), la qual tinc l’honor de presidir". Els empresaris catalans metal·lúrgics subratllen que no poden estar d'esquenes i més amb el pes que representen actualment; el 30% de la indústria catalana i el lideratge en aquest àmbit a tot l'Estat espanyol, per davant de la metal·lúrgia del País Basc.

Roura també ha afegit: "Aquesta obra consumirà moltes tones de ferro i podria donar l’opció a empreses catalanes especialitzades amb la metal·lúrgica, tant de ferro com les seves instal·lacions, a implicar-se en el projecte. Com a president d’aquesta entitat, li estaria molt agraït i, a la vegada, cal tenir en compte a nivell operatiu i logístic i que sempre es miraria la compatibilitat i, òbviament, l’acceptació per part de l’empresa executora de l’obra, a qui també estenem la mà". El projecte el consideren com "una de les obres més importants que es faran a Catalunya en els darrers anys". I per la banda del FC Barcelona, el seu president Joan Laporta ha fet arribar la seva resposta agraint l'oferiment i estudiant la viabilitat d'aquest treball conjunt.

Una empresa turca i un final pel 2026

De moment, el pastís gros és per l'estrangera Limak. Segons el club, el "cost màxim garantit" se situa en els 900 milions d'euros, segons ha confirmat la vicepresidenta de l'àrea institucional. Elena Fort. El calendari de la reforma preveu l'inici dels treballs el proper mes de juny, amb la temporada ja finalitzada per al primer equip masculí i un final pel 2026. Aquest jugarà els seus partits de la següent campanya, la 2023-2024, a l'Estadi de Montjuïc per accelerar els treballs. No obstant ja s'han generat notícies que qüestionen els plantejaments marcats. L'agència de qualificació Kroll Bond Rating Agency va donar una nota de BBB+ a les tres emissions de bons de 500 milions amb què el conjunt blaugrana pagarà el projecte. En la seva anàlisi de l'obra l'organització assenyala que la valoració s'ha atorgat assumint "un retard de dotze mesos en la construcció juntament amb els costos de demora". Una demora que és habitual en aquest tipus d'operacions. Fonts del club, no obstant, sostenen que les obres s'acabaran en el temps i la forma comunicat als socis i neguen els possibles retards assumits per Kroll en la seva valoració.