El Futbol Club Barcelona prossegueix en el seu pla de remodelació del Camp Nou. Dilluns a la tarda, l'entitat blaugrana va informar que Limak Construction serà l'encarregada de dur a terme l'obra del nou Spotify Camp Nou, el qual sembla com la joia de la corona de l''Espai Barça'. Així, la institució culer no surt del seu full de ruta, el qual implica reformar el camp del primer equip, el qual presentava importants deterioraments, sobretot en la tercera graderia del Gol Sud.

Tal com informen des del club, "les obres estan previstes que s'iniciïn el mes de juny vinent, just quan acabi la competició esportiva del primer equip". Després d'això, i analitzant l'operació, des del Barça creuen que l'adjudicació de les obres suposa un "pas ferm" de l'entitat en la consolidació d'un projecte "primordial" en el futur del club. Malgrat que la remodelació del camp de l'entitat culer era una de les tasques que es mantenien en stand by, l'arribada de Laporta va reactivar tots els plans. Així, i des de fa diversos mesos, hi ha sectors de la grada en els quals ja s'està treballant la remodelació.

Sense experiència en la construcció d'estadis

L'elecció de Limak Construction ha estat una sorpresa. Malgrat que la companyia d'origen turc té presència a 12 països i ha dut a terme algunes i importants obres a tot el món, el Camp Nou és un repte majúscul. Limak no compta amb una experiència dilatada en la construcció d'estadis. De fet, ara com ara, només s'anota l'aixecament del Mesrin Arena, el qual disposa de 25.000 butaques.

Una obra menor en tots els sentits si la comparem amb la del Camp Nou. De base, la casa del Futbol Club Barcelona compta amb alguna cosa més de 99.300 localitats que, després de la remodelació, passaran a ser 105.000 seients.

Malgrat l'escassa experiència de Limak Construction en l'aixecament d'estadis, la vicepresidenta del club, Elena Fort, va comentar que "Limak és una empresa de referència mundial, una de les més rellevants en conte a estructura, sobretot en obres civils". "L'estadi és una obra d'enginyeria, tenir experiència en estadis no sempre és necessari. La companyia és constructora de l'aeroport d'Istanbul, el millor del món. El requisit d'experiència en estadis no era el principal o essencial en el tècnic", afegeixo la vicepresidenta.

Limak ha emprès centenars de projectes

El cert és que Limak és una de les empreses més prestigioses del sector en l'àmbit global. De fet, la companyia va ser inclosa al lloc 50 de la llista de "Els 250 contractistes internacionals més grans del món". L'empresa d'origen turc destaca per la construcció de diverses autopistes, aeroports, preses... Limak ha dut a terme la construcció d'altres infraestructures com a hotels, cimenteres o gasoductes, entre altres projectes que figuren en la pàgina web de la companyia.

Des de la cúpula del Barça entenen que, amb els projectes efectuats, Limak compleix els requisits que el club buscava. Des de l'entitat blaugrana buscaven que l'empresa encarregada de la remodelació del Camp Nou complís amb els 'tempos' i, d'altra banda, assegurar la viabilitat econòmica, el qual és un dels punts de més fricció en el club atesa la delicada salut financera de la institució culer.

"Volíem que l'estadi es construís en el menor temps possible i amb la menor inversió possible. Així que el constructor havia de complir els tempos del club, per estar l'obra finalitzada abans de 2026. La segona condició era que fos un contracte finançable", va comentar la vicepresidenta del Barça, Elena Fort.

L'objectiu del club és que el primer equip torni a jugar en el Camp Nou abans del 125è aniversari del club, és a dir, el 29 de novembre de 2024. Després d'això, des de la institució culer assenyalen que l'acabament complet de la remodelació serà abans de 2026. Quant al cost, Elena Fort, vicepresidenta de l'entitat culer, assegura que tot això tindrà un cost màxim de 900 milions d'euros.

El 'vincle' futbolístic de Limak

La constructora turca fundada el 1976 és una de les companyies més potents del sector. Malgrat no comptar amb una experiència gaire distesa en la construcció d'estadis, aquesta té un 'vincle' amb el món del futbol. I és que Nihat Özdemir, fundador de la companyia i actual president d'honor, va ser el president de la federació turca de futbol. L'empresari també va ser el vicepresident i portaveu de premsa de Fenerbahçe, una de les institucions més reconegudes del futbol turc.

Sigui com fos, la companyia, la qual té presència a 12 països diferents, aterra a Espanya per a la remodelació del Camp Nou. El Barça continua avançant a les obres de l'estadi, el qual ja presenta símptomes de canvis. Es pot destacar que des del passat 1 de setembre, la zona alta de la grada Gol Sud continua en fase de demolició. El Barça, alertat per les condicions de les grades, va decidir posar-se mans a l'obra i procedir a adequar l'esmentada zona.

De moment, l'equip masculí jugarà en el Camp Nou fins a l'acabament de la present temporada. Després d'això, Montjuic serà la llar provisional del primer equip mínim fins a finals de novembre de 2024.