TV3 recupera de mica en mica l'esperit dels 40 anys d'Història de la cadena, que va complir (i se'n van oblidar) el setembre de 2023 però que es va acabar celebrant el gener en una gala curta i amb greus absències que no va satisfer ningú. Tothom hi va trobar a faltar alguna cosa. Qui hi va sortir sobrerepresentat van ser els d'El Terrat (d'Évole a Corbacho) i els dels Telenotícies. Els conductors de TN són, de molt, les cares més icòniques de la casa. El programa 40 anys i una nit va desaprofitar l'oportunitat de recuperar els absents des d'Anna Lafau, Martí Gironell, Jordi Llompart, Maria Gorgues o la meteoròloga Anna Rius per citar uns exemples. Els que no van fallar van ser dues icones de la casa: Mònica Huguet de 61 anys que encara treballa a TV3, dirigint el programa d'entrevistes Al cotxe d'Eloi Vila els dijous a la nit, i Salvador Alsius de 75 anys, jubilat després del seu pas pel CAC (Consell de l'audiovisual de Catalunya) a proposta d'ERC i IC. Dues patums molt recordades, estimades i carismàtiques que han pres el seu lloc a Xavi Coral i a Raquel Sans al final del TN Migdia del 2 d'abril, just 40 anys després del primer TN Migdia que van presentar:

Mònica Huguet i Salvador Alsius, 2024, TV3
Mònica Huguet i Salvador Alsius, 2024, TV3
TN migdia TV3
TN migdia TV3

Aquí els tenen, cabells blancs, somriure ample, tan telegènics com ja ho eren el 1984 i amb la mateixa diferència d'edat que acostuma a tolerar-se entre dos co-presentadors només quan el més gran és l'home. Es porten 14 anys de diferència. Menys dels que es porten Ramon Pellicer de 63 anys i Cristina Riba de 44, cada cap de Setmana. Hi ha coses que no canvien ni després de quatre dècades. Ara hi pot haver una dona editora com Raquel Sans, o un presentador obertament homosexual com Toni Cruanyes, però cap cadena no té una dona gran i un home jove fent el TN. Alsius estava més rovellat que Huguet però han fet el final del TN Migdia més emocionant dels últims anys. Acostumats a la distensió habitual de Coral, Sans, Mauri i Marta Bosch, han deixat el seu lloc a dues meravelles vives com Huguet i Alsius. Nostàlgia injectada al llagrimal.

Dues generacions de TN Migdia, TV3
Dues generacions de TN Migdia, TV3
Els clàssics 2 abril 1984, TV3
Els clàssics 2 abril 1984, TV3

El realitzador, Oriol Esteve, ha tingut l'encert d'enquadrar-los igual que quan feien el primer TN el 2 d'abril de 1984 i d'acabar el TN  amb la sintonia del vell Telenotícies dels 80. Normal que hagin entrat aplaudint els Coral, Sans i Mauri. Alsius ha confessat que tenia por que el batec del cor li sonés pel micròfon aquell primer dia, pels nervis, i Huguet que acceptaria  tornar a fer el TN ara, per tancar el cercle abans de jubilar-se. Alsius ha tingut l'encert de fer el gag del dia: "Jo crec que no podria suportar aquest nivell d'estrès, però sí faria una cosa més tranquil·la: m'han dit que hi ha una plaça lliure, de meteoròleg". La casa en va plena de Tomàs Molina a les llistes d'ERC. Una bona pensada recuperar els nostres referents, mites vius, els que van fer estimar aquella TV3. Ben tornats Alsius i Huguet. Esteu iguals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!