TV3 va néixer l'any 1983, la nit del 10 de setembre per la Diada, amb Joan Pera, una pel·li dolenta i un partit del Barça. Aquest any que comença, la cadena més important del país farà 40 anys i tocarà celebrar-los com toca. En ple canvi generacional, jubilant-se els homes i dones que van entrar molt joves en aquella cadena, tocarà enfocar no a les noves cares, que surten perdent de molt amb la comparació, sinó els qui van fer la tele gran. A Sígfrid Gras se li gira feina, ha de començar a trucar tots els grans que van fer TV3: Joaquim Maria Puyal, Mònica Terribas, Salvador Alsius, Josep Cuní, Àngels Barceló, Júlia Otero, Carles Francino...  Entre ells la cadena ha recordat una de les millors presentadores que ha tingut el Telenotícies, un mite, l'Anna Lafau. Tocaria convidar-la pel programa especial pels 40 anys de TV3. Que hi comencin a treballar. A l'Arxiu històric l'acaben de recordar, és aquesta. Vídeo:

Anna Lafau TV3
Anna Lafau TV3
Anna Lafau a TV3
Anna Lafau a TV3
Anna Lafau TV3 1990
Anna Lafau TV3 1990
Anna Lafau I Salvador Alsius, TV3
Anna Lafau I Salvador Alsius, TV3

Anna Lafau es menjava la pantalla allà per l'any 1990. Feia parella de Telenotícies amb mites com Salvador Alsius o amb Josep Puigbò. Cap dels tres no va seguir a TV3. Alsius ja està jubilat després de passar pel CAC. Puigbò va provar sort a altres TV i ràdios, de TVE a Ona Catalana, i va participar d'un programa al Canal 33 d'entrevistes a celebrities d'edat, "(S)avis". La millor era Anna Lafau, recordadíssima per la seva proximitat, professionalitat, cadència i telegènia. Dissortadament no ha tornat a TV3. Va patir una depressió que la va allunyar de la feina i va acabar deixant la cadena. Ara viu còmodament allunyada de les pantalles i tot just té alguna imatge a les xarxes socials:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Lafau (@annalafau)

Anna Lafau Facebook
Anna Lafau Facebook

Anna Lafau va estudiar al Maresme, va fer Dret i Filologia a la Universitat de Barcelona, va passar per la SER, per RNE i per TVE. La seva veu era d'una calidesa inusual a TV3. La seva sensibilitat, també. Hi ha un episodi que és Història de TV3. Anna Lafau, quan feia el TN Migdia, va haver de donar la notícia de la mort de l'escriptor i poeta Valerià Pujol, a qui coneixia personalment. Va emocionar-se tant que va plorar en directe i no va poder seguir l'informatiu. Era molt amiga del difunt, va ser professor seu de literatura i va fer ràdio amb ell. En donar ella la notícia, Anna Lafau retia un homenatge a l'amic però no va poder seguir. TV3 no ha recuperat mai aquell instant. Però ja toca recuperar l'Anna Lafau per l'especial 40 anys.

"Tots som cucs. Però crec que soc un cuc resplendent. Winston Churchill". Ella ha fet gran TV3. Independentista, culta, compromesa... Enyoradíssima Anna Lafau.