Tomàs Molina ha fet un pas inèdit a TV3, passar de la tele a una llista electoral. Un triple salt mortal que en el seu cas és especial per dues raons: no és qualsevol persona de TV3, és probablement el més popular de tota la cadena. Per antiguitat és el meteoròleg més veterà, des de 1986, només superat per Francesc Mauri. I el més vist, és el que fa el TN estrella, el que té més espectadors, el de Toni Cruanyes, el del Vespre. A Catalunya hi ha una especial predilecció pels homes del temps, un comunicador que no té tanta popularitat a la resta de les cadenes. L'espai d'El Temps és transversal, fins i tot els més anticatalanistes el miren per proximitat: és qui millor i amb més precisió preveu quin temps farà. Hi ha hagut d'altres salts de la tele a la política: Jordi Eroles de Política a la Conselleria d'Exteriors de Junts, Pilar Calvo del seu pas per Esports al Congrés per Junts, Anna Figuera de Cultura a la presidència de Quim Torra, Fina Brunet al Síndic de Greuges en l'època de Rafel Ribó, Miquel Calçada candidat de CDC al Senat (no va ser elegit)... Molts han fet el salt, però directament de fix de TV3 a les llistes no havia succeït mai. Tomàs Molina intentarà representar Espanya (és circumscripció única) al Parlament Europeu. El poden votar a tot l'Estat. Enlloc no és tan popular com a Catalunya. El de Badalona ja està rebent felicitacions dels seus nous companys de partit, i crítiques dels que simpatitzen amb d'altres. És el cas de Joan Lluís Bozzo que ha fet una piulada com és habitual en ell: amb talent, intenció i certa mala llet:

5f14dda084f0770791c0bc20444c60d299777feaw
Oriol Junqueras presenta el seu candidat Tomàs Molina, EFE

Bozzo: "Els homes del temps sovint s'equivoquen". Els seguidors de Bozzo a twitter difonen antigues entrevistes del meteoròleg de TV3 on relativitzava la gravetat del canvi climàtic o assumeix com a bons els Jocs Olímpics d'hivern al Pirineu, un projecte que ja s'ha descartat. Molina és molt estimat, molt popular i proper però alguns li saben buscar les contradiccions:

Tomàs Molina debut 1986 TV3
Tomàs Molina debut 1986 TV3

Tomàs Molina ja no tornarà a fer El Temps. El director de TV3 Sigfrid Gras és plenament conscient que no pot oferir una imatge de biaix polític i el manté al Departament però fent feines fora d'antena. El problema és qui el substituirà. Candidats n'hi ha un munt. El candidat natural és Francesc Mauri però ja té l'horari del Migdia i el TN de Xavi Coral oi Raquel Sans és tan important com el del Vespre. No sembla probable que toquin Mauri. De la resta el candidat natural és Eloi Cordomí, molt popular tot i la seva joventut, o Dani Ramírez, que està còmodament instal·lat els Caps de Setmana. En el següent nivell hi ha els meteoròlegs menys veterans, com Enric Agud, Jofre Janué o Gemma Puig. Segons ha pogut saber en exclusiva EN Blau aquesta nit de dimarts, passada la Setmana Santa i amb el retorn de Toni Cruanyes, qui farà El Temps al Vespre és Gemma Puig. 

Gemma Puig TV3
Gemma Puig TV3

A TV3 tenen un bon embolic. Han fet torns. Però a hores d'ara no hi ha un substitut oficial. Per exemple el TN Vespre post-Molina del primer feiner d'abril el farà la Gemma Puig. El meteoròleg d'aquell torn fa altres coses, com entrar al programa Planta baixa d'Agnès Marquès o fer el temps per Catalunya Ràdio. Tot s'haurà de reordenar perquè ara hi haurà un meteoròleg menys en la roda dels que presenten El Temps. Molina haurà d'esperar si surt escollit, no ho té fàcil ja que va de número 2 després de Diana Riba però a una llista amb altres partits a banda d'ERC. No té assegurat l'escó. Si entra finalment al Parlament, farà com els altres periodistes: demanarà una excedència de TV3. I si acaba derrotat a les urnes seguirà a la cadena fins que es jubili. Té 60 anys. La resposta, diumenge 9 de juny.

Tomàs Molina TV3
Tomàs Molina TV3

A partir d'ara els espectadors de TV3 ja no podran veure més Tomàs Molina fins a la campanya electoral de les europees, a finals de maig. I un afegit també exclusiu d'EN Blau: aquest dijous veuran Molina a TV3 però el del Polònia. Torna David Olivares, l'actor de Polònia que va marxar el juliol de 2022 del programa per afrontar nous reptes. Un retorn imprescindible per interpretar un dels personatges més populars del programa d'imitacions: l'altre Tomàs Molina. Molt bona niiiit i voteu-me.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!