La ràdio catalana troba a faltar un dels seus professionals més carismàtics, reconeguts i estimats​. Toni Clapés continua de baixa, recuperant-se d'un problema de salut que l'ha apartat des de l'octubre dels seu famós Versió RAC1. L'enyoren els oients, els companys, els 'jefes', els rivals. Tothom. I les mostres de suport i solidaritat són habituals, com es pot comprovar a les xarxes socials. Allà hem trobat el darrer exemple, a càrrec de Xavier Serrano. Periodista, locutor i músic, Serrano ha compartit la troballa d'un document de 2004, que l'ha servit per recordar al conductor de RAC1: un programa de mà d'un concert d'Els Convidats, el grup musical manresà del que formava part i a qui Clapés va dedicar paraules d'elogi ("un plaer escoltar-los").

Els Convidats el club de la canço @serranillu

Els Convidats @serranillu

Xavier Serrano @serranillu

Xavier Serrano @serranillu

Les "paraules boniques i emocionants" d'en Toni han estat l'excusa, si és que en calgués, per recordar-se de l'estimadíssim professional en un moment delicat de la seva trajectòria. Un record que inclou una 'oferta' de feina un tant misteriosa, que es formularà quan hagi passat el tràngol: "Toni, posa't bé ben aviat perquè igual tenim feina per a tu!", li deia Serrano. De ben segur que Clapés s'ha sentit reconfortat pel missatge. Qui sap si acceptarà l'oferiment de Serrano i Els Convidats, o del que queda d'ells, després de que la banda es dissolgués el 2010. El que sí ha fet és agraïr el gest.

Toni Clapes sobre Els Convidats @serranillu

Toni Clapés sobre Els Convidats @serranillu

clapes boxa tv3

Toni Clapés TV3

Sigui com sigui, segur que l'episodi d'estima i respecte ha fet Clapés recuperar la discografia del grup manresà. La música és un gran company de viatge. Quan la vida et somriu... o quan has de superar els seus reptes menys agradables. Força, Toni