L'endemà dels EGM, les notes de final de curs de les emissores de ràdio, ha estat agredolç segons els resultats obtinguts per cadascú dels competidors. Davant un panorama de davallada general del consum radiofònic, una emissora pot presumir de ser de les poques amb motius per estar contents: parlem de RAC1, la ràdio de tòtems com Jordi Basté o Toni Clapés. I ja posats a celebrar, que millor que fer-ho (anticipadament) al dinar homenatge dels 40 anys d'un emblema gastronòmic com el Passadís del Pep. El restaurant del Born ha acollit a un grup de personalitats de diferents mitjans de comunicació, entre els que hem trobat Jaume Peral, director de Catalunya Comunicació, l'ens que aglutina RAC1, RAC 105 i 8tv. Peral ha celebrat els més de 800.000 oients diaris de la seva marca radiofònica principal, fent especial èmfasi en el Versió RAC1. El mític espai de les tardes de la cadena, ara sense el seu conductor per qüestions de salut, continua intractable: 238.000 fidels no se'l perden emissió rere emissió. Peral diu que "no ha estat una sorpresa, però si una gran noticia. L'equip està treballant de manera fantàstica, estem molt contents".

Jaume Peral director RAC1 Jokin Buesa 2

Jaume Peral director RAC1 Jokin Buesa

clapes boxa tv3

Toni Clapés TV3

El director de la ràdio del grup Godó ha parlat amb especial carinyo de Clapés, assegurant que el seu estat d'ànim és òptim mentre continua amb la recuperació: "El trobem molt a faltar. Està molt animat, vol tornar el més aviat possible, però no és a les seves mans. Les tornades sempre són difícils, i tot i les ganes el més important és que el tractament funcioni. Només ell i els metges saben quan tornarà". En Toni és un dels emblemes de la casa, així com Jordi Basté, líder indiscutible de les ones a Catalunya. "Jordi és un monstre. Un animal de la ràdio. És imparable. I té un equip que és molt bo". Qui diu que plegarà? "Estarà a la ràdio fins que el vulgui. És el programa més escoltat de Catalunya, i no és pas casual. El seu model explica allò que els oients volen saber, amb solvència i professionalitat".

Jordi Baste pensatiu @jordibaste

Jordi Basté @jordibaste

Abans d'atacar les viandes de l'excel·lent restaurant del Born, Peral també ha parlat de la nova aposta d'èxit de la casa, el 'Vostè primer' de Marc Giró. Una estrena que ha liderat en el seu primer examen, fet que no ha sorprès el directiu: "Nosaltres sabíem que era una aposta guanyadora. El repte de passar de ser un col·laborador excel·lent a liderar un programa l'ha assolit com un mestre. Fa un programa molt divertit, allunyat de l'actualitat, però amb interès. I sense deixar de ser Marc Giró". La digestió del EGM, com un tiberi del Passadís del Pep: excel·lent i amb ganes de repetir.

marc giro TV3

Marc Giró TV3

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat